Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jūrmalā ieviesīs dienas un nedēļas iebraukšanas caurlaides

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Atsākoties caurlaižu režīmam iebraukšanai Jūrmalā nākamā gada 1.aprīlī, plānots ieviest dienas un nedēļas caurlaides, turklāt bez iebraukšanas reižu ierobežojuma, aģentūra informē Jūrmalas dome.

Dome 23.novembra sēdē grozījusi noteikumus par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā, skaidrojot, ka tas darīts, ņemot vērā pašvaldībā saņemtos ieteikumus.

Dienas caurlaide, kas maksā divus eiro, būs derīga visu dienu vienā datumā no plkst. 00.00 līdz plkst.23.59 iebraukšanai neierobežotu reižu skaitu. Tas nozīmē, ka, iebraucot īpaša režīma zonā, vairs nebūs jāiegādājas caurlaide par katru iebraukšanas reizi, kā tas bija līdz šim. Dienas caurlaidi varēs iegādāties arī iepriekš internetā Jūrmalas tīmekļa vietnē.

Tiks ieviesta arī nedēļas caurlaide, kas maksās desmit eiro un būs derīga septiņām dienām vieglajiem transportlīdzekļiem. Transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 3,5 tonnām caurlaide nedēļai maksās 12 eiro.

Tāpat kā līdz šim būs pieejamas arī mēneša un visa perioda caurlaides.

Noteikumu grozījumi vēl jāapstiprina Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai.

Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā kopš 1996.gada. Tomēr nodeva par iebraukšanu pilsētā rudens un ziemas periodā - no 1.oktobra līdz 1.aprīlim - atcelta no 2013.gada rudens, lai sekmētu pakalpojumu sniegšanas uzņēmumu attīstību. Savukārt vasaras sezonā, kad Jūrmalu apmeklē liels skaits viesu, ar iebraukšanas maksu tiek regulēta tranzīta transporta plūsma pilsētā, lai saudzētu vidi.

Ik gadu divu eiro nodevas maksāšana Jūrmalas viesiem ir spēkā no 1.aprīļa līdz 1.oktobrim. Rudens un ziemas periodā, tāpat kā vasarā, automašīnas kūrortpilsētā var novietot bez maksas.