Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Latvijas svētkos būsim kopā Ventspilī!

© Publicitātes foto

18. novembrī – Latvijas Republikas 99. proklamēšanas gadadienā – Ventspilī notiks vairāki svinīgi koncerti un citi tradicionāli pasākumi, kuros mūsu valsts tiks godināta dzimšanas dienā.

No plkst. 10.00 līdz 17.00 apmeklētājiem būs atvērta Livonijas ordeņa pils.

• Ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt valsts svētkiem atbilstošu somu fotogrāfa Henrika Dunkera fotoizstādi «Dāvanas pēc protokola», kurā redzami citu valstu dāvinājumi Latvijas valstij un tautai, kā arī Latvijas tautas dāvanas valstij un amatpersonām.

• Pils izstāžu zālē apmeklētāji būs aicināti apskatīt izstādi «Bīstamie sakari. Pasts», kurā eksponēts bagātīgs materiālu, oriģinālu dokumentu, senu vēstuļu un ar pasta vēsturi saistītu priekšmetu klāsts gan no Ventspils muzeja krājuma, gan arī no citiem Latvijas muzejiem.

Publicitātes foto

• Pēc izstādes apmeklējuma ikviens aicināts iesaistīties un izmēģināt savas prasmes senajā komunikācijas jomā - rakstīšanā ar rakstāmspalvu vai spalvu. Īpaši valsts svētkiem katrs dalībnieks varēs saņemt arī Ventspils pasta zīmogu (18. gs.) uz pašu gatavotajām vēstulēm.

• Plašāka informācija: muzejs.ventspils.lv

Ekrānšāviņš no avīzes

Plkst. 17.00 teātra namā «Jūras vārti» izskanēs Latvijas proklamēšanas gadadienai veltīts svētku koncerts.

• Muzikālu sveicienu būs sagādājuši Ventspils bigbenda mūziķi, dziedātāja Elza Rozentāle un grupa «Bur mani». Koncertā izskanēs gan skaistākās latviešu tautas melodijas, gan visiem zināmi un iemīļoti Raimonda Paula un Imanta Kalniņa skaņdarbi.

• Koncertu tiešraidē varēs skatīties Ventspils pilsētas portālā www.ventspils.lv. Ieejas kartes uz koncertu vairs nav pieejamas.

Publicitātes foto

Plkst. 17.30 pie Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas tradicionāli notiks svecīšu nolikšana.

• Interesenti aicināti ierasties ar savām svecītēm, lai kopīgi veidotu «Gaismas ceļu».

No plkst. 19.00 svētku kulminācija Tilta dārzā

• Ieskandinot gaidāmo Latvijas simtgadi un atzīmējot Latvijas 99. gadskārtu, izskanēs skaists un vērienīgs koncerts «Mūsu dziesmas Latvijai».

• Par muzikālajiem priekšnesumiem rūpēsies Rēzija Kalniņa, Olga Dreģe, Lilita Ozoliņa, Ieva Akuratere, Aija Andrejeva, Alex, Atis Ieviņš un pavadošā grupa Jāņa Miltiņa vadībā.

Visu gaidītais notikums - krāšņais svētku salūts - sāksies plkst. 20.00 Tilta dārzā pēc Latvijas Republikas himnas izskanēšanas.