Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Valmierā šorīt dzīvojamā mājā noticis sprādziens [papildināts]

© Ekrānšāviņš/Twitter/@ValmierasZinas

Šorīt plkst. 9.06 tika saņemts izsaukums uz Brīvības ielu Valmierā, kur, pēc sākotnējās informācijas, ēkā bija noticis sprādziens, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Ap plkst.9 saņemts izsaukums uz Brīvības ielu, kur, pēc sākotnējās informācijas, divstāvu ēkā noticis sprādziens.

Ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāvu ēkā ar mansardu nograndis sprādziens kā rezultātā sagruvis ēkas jumts, mansarda stāvs un ēkas sienas. Notikumā bija cietis apmēram 79 gadus vecs vīrietis, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola aģentūrai LETA sacīja, ka cietušais vīrietis nogādāts slimnīcā ar apdegumiem, taču viņa stāvoklis ir stabils. Citu cietušo nav, norādīja Vītola.

Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja sagruvušo ēku un pārliecinājās, ka ēkā vai tās apkārtnē neatrodas cilvēki. VUGD notikuma vietā darbu ir pabeidzis un kā iespējamais eksplozijas iemesls tiek minēts gāzes noplūde no gāzes plīts vai balona.

VUGD informēja pašvaldību, kura uz notikuma vietu nosūtīs būvinspektorus, lai tie lemtu par ēkas palikušo konstrukciju drošumu.

Notikuma vietā ir arī policija, skaidrojot notikušā apstākļus, taču plašāku informāciju nesniedz.

Par notikušo informēta arī pašvaldība.

Notikuma vietā strādā 16 Valmieras, Strenču, Smiltenes un Cēsu ugunsdzēsēji un pieci speciālie ugunsdzēsības transportlīdzekļi.