Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Novada galva skaidro, kādēļ no amata atstādināts "Ogres namsaimnieka" direktors

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Ogres pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" direktors Aigars Briedis pašlaik no amata atstādināts, jo nav bijis savā darba vietā, kad tas vajadzīgs, sacīja Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK).

Briedim it kā esot atvaļinājums, teica Helmanis, piebilstot, ka nu jau atstādinātajam "Ogres namsaimnieka" direktoram būtu jāierodas darba vietā pirmdien, 30.oktobrī.

Jautāts, vai Briedis varētu būt apcietināto personu vidū lietā, kas saistīta ar Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieku veiktajām kratīšanām, Helmanis teica, ka ne viņa, ne Ogres novada domes rīcībā neesot šādas informācijas. Tāpat šo informāciju nav ne apstiprinājusi, ne noliegusi policija.

"Oficiālas informācija par iespējamo Brieža atrašanos apcietinājumā mums nav. Arī policija nav to ne apstiprinājusi, ne noliegusi. Zinām tik daudz, cik medijos ir izskanējusi informācija," norādīja Helmanis.

Viņš atzīmēja, ka par "Ogres namsaimnieka" direktora pienākumu izpildītāju ieceltā Kaspara Grīnberga galvenais uzdevums ir normalizēt situāciju uzņēmumā.

jojooff/pixabay.com

"Aģentūra "Ogres namsaimnieks" ir liels uzņēmums, kas nodrošina pakalpojumus lielai daļai Ogres iedzīvotāju. Tāpēc tas nedrīkstēja palikt bez vadītāja. Grīnberga kunga galvenais uzdevums ir normalizēt situāciju uzņēmumā, veicot nepieciešamās darbības, lai to īstenotu. Būtiski ir arī saprast, kas un kā tieši noticis "Ogres namsaimniekā"," uzsvēra Helmanis.

Kā ziņots, Ogres novada dome 27.oktobrī ārkārtas sēdē lēma uz trim mēnešiem atstādināt pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" direktoru Briedi, kurš, iespējams, ir aizturēts lietā par naudas līdzekļu izkrāpšanu no aģentūras.

Domē norādīja, ka trīs mēnešu atstādināšanas laiks noteikts, balstoties ar Briedi noslēgtajā darba līgumā. Pēc trim mēnešiem Briedim būšot jāsniedz domei paskaidrojumi, lai tā varētu tālāk lemt par pašvaldības aģentūras vadību.

Uz šo laiku par direktora pienākumu izpildītāju iecelts bijušais SIA "Ikšķiles māja" Siltumapgādes un apsaimniekošanas dienesta vadītājs Grīnbergs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde aizdomās par "Ogres namsaimniekam" piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu 90 961 eiro apmērā aizturējusi 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus. Veicot izmeklēšanas darbības, policija noskaidroja, ka, visticamāk, izkrāptie naudas līdzekļi tiek legalizēti, tos pārskaitot uz trešo personu bankas kontiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka starp aizturētajām personām varētu būt aģentūras vadītājs Briedis un Inženiertīklu pārvaldes vadītājs Vjačeslavs Paramonovs.

Tiesa, viens no aģentūras "Ogres namsaimnieks" lietā aizturētajiem ir atbrīvots pret 30 000 eiro drošības naudu, tomēr policijā aģentūrai LETA nekomentēja, kas ir atbrīvotā persona.