Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"Silene" – vieta, kur dziedē daba un cilvēks

DĪĶMALA. Villas izvietotas pašā dīķmalā tā, lai kaimiņš kaimiņam netraucētu un pa logu pavērtos gan ūdens mirdzums, gan priežu sils. Kūrorta direktora vietniece Viktorija informē, ka vēl šā gada nogalē tiks atvērta Silenes kūrorta struktūrvienība Silenes ciemā, kur izveidota viesnīca ar 40 vietām © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Mums ir piedāvājums visiem, kam nepieciešamas brīvdienas – četrzvaigžņu kūrorts Silene Resort & SPA, kas atrodas vietā, kur satiekas pasakains priežu sils un Silenes ezers, kas atgriezīs spēkus un harmoniju dažu dienu laikā.

Daba nāk palīgā ķermenim un dvēselei

Silene ir kūrorts tā visplašākajā nozīmē, jo par to ir parūpējusies pati daba - priežu sila spirdzinošais gaiss, no zivīm ņudzošais ezers ar burvīgu skatu, attālu novietotas villas naktsmītnei un relaksācijai, saliņa ar iekārtotu dabas SPA, dažas kazas, truši, vistas un pat bites kopā ar darbinieku patiesajām rūpēm par viesiem spēj dziedināt pašas par sevi. Kūrorts atrodas tālu no apdzīvotām vietām Silenes dabas parka teritorijā, un vienīgie trokšņi, kas varētu traucēt, ir putnu dziesmas, koku šalkoņa vai zivju plunkšķi ezerā. Vislielākā vērtība ir priežu silam, jo kopš seniem laikiem šis koks tiek uzskatīts par dziedniecisku. Vasarā relaksēties palīdz ezera ūdeņi vai dīka zvilnēšana saulītē ezera krastā. Tiem, kuri vēlas kustēties, piedāvājumā ir velosipēdi, velokarti, segveji, virvju trases Lūša taka pārvarēšana, nūjošana, futbols, basketbols un citas spēles.

Silenē garlaicīgi nav arī ziemā - labvēlīgos laika apstākļos, kad laukā sals un sniegs, var doties slidot vai slēpot pa iebrauktām meža takām.

Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Par dabas SPA saliņu jāsaka īpaši vārdi: uz laipas, kas ved uz saliņu, jāiet tikai ar basām, pirms tam nomazgātām kājām. Pirmā pieturvieta ir iglas tipa pirtiņa, kurā jāpavada apmēram pusstunda, tad celiņš ved uz tējas namiņu, kur gaida kūpoša zāļu tēja. Pēc tējas dzeršanas jādodas uz masāžu namiņu, kur sagaida sertificēts masieris, kas piedāvā gan klasisko, gan relaksējošo vai cita veida masāžu. Jāteic, ka masāža stiklotā namiņā, kas pasargā no aukstuma un vēja, bet neliedz izbaudīt dīķa ūdens mirdzumu un stalto priežu skaistumu, ir pielīdzināma sirreālistu gleznām un sajūtām.

Cilvēks par cilvēku parūpēsies

Ne tikai dabas skaistums un veldzējošais spēks palīdz atgūt spēkus un izbaudīt lieliskas sajūtas - svarīga ir blakus esošo cilvēku attieksme un izrādītās rūpes.

Restorāns ir Silenes lepnums - šeit strādā lieliski pavāri, kuri gatavo ne tikai to, ko paredz ēdienkarte, kas ir pietiekami izsmalcināta un vienlaikus vienkārši saprotama eiropiešiem, bet labprāt pagatavos arī zivis, ko viesi no ezera tikko izvilkuši. Brokastis, pusdienas, vakariņas var baudīt trīs dažādu noskaņu restorāna zālēs - divas no tām vērstas ar skatu uz ezeru, bet kamīnzāle lepojas ar apaļiem galdiem un baltiem galdautiem, kas pusdienām piešķir īpašu svinīgumu. Vakaros nereti norit grila šovi - āra terasēs ezera vai dīķa krastā uz īpašiem grila galdiem pavāri cep gan gaļu, gan zivis, gan dārzeņus tieši tā, kā to vēlas klients vai rosina pavāra fantāzija un prasmes. Tas viesiem vienlaikus ir gan piedzīvojums, gan vakariņas, lai vēlāk dotos mierīgā pastaigā gar ezeru un iekārtotos dīvānā ar grāmatu vai vīna glāzi.

DABAS SPA. Masāža stiklotā namiņā ir bauda ne tikai miesai, bet arī dvēselei / Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Tiem, kuri vēlas paši savā lokā pasēdēt pie grila, šāda iespēja arī pastāv - pie katra namiņa ir lielāka vai mazāka terase ar grilu, citos arī personīgā sauna un baseins. SPA centrs šobrīd ir pārvērtību priekšā - līdzšinējās telpas tam kļuvušas par šauru, tāpēc patlaban norit rekonstrukcijas darbi - viens no dzīvojamajiem namiņiem dīķa krastā tiek pārbūvēts, lai izveidotu mūsdienīgu un vizuāli skaistu SPA centru ar daudzveidīgām procedūrām.

Silene viesus gaida visos gadalaikos un jebkuros laika apstākļos, jebkurā gadalaikā - katrs tiks uzņemts ar patiesu latgaliešu viesmīlību.

Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā