Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Fotoreportāža: Atjaunots autoceļš līdz Rundāles pilij

© Edijs Palēns

Satiksmes ministrs Uldis Augulis, VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) vadītājs Jānis Lange, Rundāles novada domes priekšsēdētāja vietniece Inta Klīve un Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis atklāja atjaunoto autoceļa posmu pie Rundāles pils.

Šogad seguma atjaunošanas darbi ir veikti divos autoceļa Pilsrundāle-Svitene-Klieņi (V1033) posmos: pie Rundāles pils (0.-1,42.km) 1,4 km garumā, un Svitenē 1,2 km garumā (9,17.-10,44.km).

Tagad, kad šie divi posmi ir sakārtoti, posmu starp Rundāles pili un Sviteni no valsts bez atlīdzības pārņem pašvaldība un turpmāk uzturēs to par saviem līdzekļiem. Apsekojot veiktos remontdarbus, satiksmes ministrs Uldis Augulis arī nodeva Rundāles pašvaldībai dokumentus par autoceļa īpašumtiesību maiņu.

Šogad Rundāles pils apkārtnē remontdarbi tika veikti arī autoceļa Pilsrundāle - Adžūni (V1031) posmā no šosejas Bauska-Dobele (P103) līdz krustojumam ar ceļu Pilsrundāle - Svitene - Klieņi (0.-0,32.km). Tajā ir veikta seguma atjaunošana.

Edijs Palēns

Būvdarbus visos trijos posmos veica SIA Strabag, kopējā līgumu summa ir 664 tūkstoši eiro (ar PVN). Visos trīs ceļa posmos ir ieklāta asfaltbetona izlīdzinošā kārta (t.i. veikta ceļa profila un iesēduma labošana). Tāpat remontdarbu laikā uz ceļiem veikta apauguma noņemšana, asfalta seguma izlīdzinošā frēzēšana, karstā asfalta iesēdumu un profila labošana un virsmas apstrāde (vienkārtas virsmas apstrāde pēc iesēdumu remonta). Kopumā atjaunotas 6 sabiedriskā transporta pieturvietas. Pie pils atjaunota arī gājēju pāreja un horizontālie marķējumi.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā