Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Saeimas priekšsēdētājai nodos portfeli ar informāciju par brūkošajiem autoceļiem

© Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency

Šodien plkst.11 biedrība "Latvijas Ceļu būvētājs" (LCB) jau trešo gadu pēc kārtas nogādās parlamentā un pasniegs Saeimas priekšsēdētājai vēsturisku portfeli ar dokumentāciju par valsts autoceļu un tiltu stāvokli, informēja LCB.

"Lai gan 2018.gada valsts budžetā ir plānots finansējuma pieaugums ceļu būvei un remontiem, tas joprojām ir pārāk niecīgs un nenodrošinās ceļu sabrukuma apturēšanu. Neveikto darbu deficīts uz valsts un pašvaldību ceļiem kopā ir sasniedzis 9,8 miljardus eiro un šīs Saeimas darbības laikā palielinājies par 2,9 miljardiem eiro," informēja LCB valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Viņš piebilda, ka ceļu būves nozare ir pirmā un vienīgā Latvijā, kura visu septiņiem gadiem paredzēto Eiropas naudu būs apguvusi jau 2018.gadā. "Ja nekas nemainīsies, 2019.gadā un 2020.finanšu gadā līdzekļi ceļu remontiem samazināsies četrkārtīgi," piebilda Bērziņš.

Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency

Portfelī uz Saeimu tiks nogādāti saraksti ar rezumējumu par to, kā koalīcijas deputātiem veicies ar atbalstu ceļiem un tiltiem, par kuriem pirms gada LCB lūdza viņus uzņemties "krustvecāku" pienākumus, vēstules Saeimas priekšsēdētājai un koalīcijas frakciju vadītājiem ar priekšlikumiem situācijas ceļu būves nozarē uzlabošanai, kā arī materiāli, kas skaidro situāciju.

LCB norāda, ka uzņēmumā "Somdaris" izgatavotais portfelis, kuru LCB iesniegs Saeimā, ir nācis pasaulē pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados - laikā, kad liela daļa sabrukuma stāvoklī nonākušo valsts autoceļu un tiltu tika remontēto pēdējo reizi.