Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"Super Bebris" atgūst darba sparu

SUPER BEBRIS ar pilnu sparu atsāk rīkoties, tāpēc veicam pasākumus, lai uzlabotu tehnoloģiskos procesus, kā arī ceram piesaistīt spēcīgus nozares speciālistus, teic Oļegs Čubarovs © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Līmētā koka konstrukciju un koka māju ražošanas uzņēmums Super Bebris pazīstams kopš 2001. gada, kad tika izveidota pirmā ražotne Allažos, bet vēlāk modernām tehnoloģijām aprīkotas ražošanas un biroja telpas atvērtas Limbažu novada Vītolos.

Dažus gadus Super Bebris dzīvoja tā klusāk, bet nu ir modies, lai ar jaunu sparu sāktu darboties - izgatavot koka konstrukcijas, radīt jaunus produktus un būvēt mājas Latvijā un ārvalstīs visiem, kuri prot novērtēt kvalitāti.

Māja paaudzēm

«Super Bebris darbības stratēģija vērsta uz nemitīgu attīstību un jaunu tehnoloģiju ieviešanu ražošanā. Mēs ejam soli solī ar jaunākajām tendencēm, jo tirgus pieprasa inovatīvu pieeju un augstu kvalitāti. Realizējot šos priekšnoteikumus, droši varam teikt, ka mūsu produkcija, tostarp gan līmētā koka konstrukcijas un to risinājumi, gan izgatavotās mājas, ir visaugstākajā kvalitātē. Mūsu klients ir tāds, kurš zina un saprot, ko mēs darām, kā strādājam un kāda ir ieguldītā darba un naudas atdeve nākotnē. Mēs neradām viendienas projektus, kuru mūžs ir vien daži desmiti gadu, bet gan pamatīgas būves, kas kalpos ne vienai vien paaudzei,» atzīmē uzņēmuma valdes loceklis Oļegs Čubarovs.

Super Bebris iepriekš ir realizējis ilgtspējīgus ciematu projektus, piemēram, Saulīši, Zītari, Vecdumbrāji, Vācu Kalni, bet šobrīd tapšanas stadija ir triju māju komplekss Aizputē. Jāpiebilst, ka lielākais klientu skaits ir ārvalstīs - Skandināvijā, Igaunijā, Francijā un citās Eiropas valstīs. Arī ārvalstu klienti saņem ne tikai pašu māju, kuras elementi ir izgatavoti Limbažu ražotnē, bet uzņēmuma darbinieki veic arī tās uzstādīšanu konkrētajā vietā un laikā.

Jaunu tirgu apgūšanas nolūkos uzņēmums aktīvi piedalās starptautiskajās izstādēs, kur Super Bebra produkciju un pakalpojumus pozicionē kā augstākās kases produktu, kas izgatavots Latvijā, ievērojot mūsdienu tendences gan attiecībā uz projektu un izmantoto materiālu ilgtspēju, gan darba kvalitāti un tehnoloģisko procesu ievērošanu un monitoringu, gan vispārējām pasaules tendencēm vides saglabāšanā.

Izaicinājums - kvalificēts darbaspēks

Super Bebris ir uz jauna attīstības posma sliekšņa, kas nozīmē, ka tiek ieviestas ne tikai jaunas tehnoloģijas, palielināta esošo iekārtu kapacitāte un iespējas un apgūtas jaunas ražošanas telpas, bet arī darbinieku kvalitatīvo rādītāju paaugstināšana. Šobrīd lielākais izaicinājums ir strādājošo piesaiste - vajag gan spēcīgus būvkonstrukciju inženierus, kurus uzņēmums ir pieprasījis arī Latvijas Lauksaimniecības universitātē, gan kokapstrādes speciālistus - cilvēkus, kuri iesaistīti tieši ražošanā. Papildus apmācīti tiek jau esošie darbinieki, jo jaunu virsotņu sasniegšana prasa gan materiālo, gan intelektuālo ieguldījumu.

Jāatzīmē, ka kadru mainība visā uzņēmuma pastāvēšanas laikā ir neliela - darbu šeit turpina arī tie, kuri bija klāt pie uzņēmuma dibināšanas. Daudzi ir pakāpušies pa karjeras kāpnēm un no strādniekiem pārtapuši par vidējā līmeņa vadītājiem un augstas raudzes profesionāļiem.

Līmēta koka konstrukcijas un bērza plātnes

Līdz ar to, ka visa pasaule arvien vairāk domā par vides saglabāšanu, koka izmantošana gan dzīvojamo ēku, gan industriālo celtņu būvniecībā ar katru gadu pieaug. Likumsakarīgi, ka mūsdienu būvniecības standarti pieprasa augstas kvalitātes koksnes izstrādājumus, ko ar tradicionālajām metodēm ir grūti panākt. Sekojot pieprasījumam, Super Bebris šogad ieplānojis pilnveidot līmētā koka konstrukciju ražošanas iekārtu, lai turpmāk būvniekiem piedāvātu līdz pat 20 metru garas viengabala brusas.

Lielu interesi starptautiskajā būvniecības tirgū izsaucis jaunākais Super Bebris produkts - līmēta bērza plātnes, kuras tiek plaši izmantotas mēbeļu ražošanā.