Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Glābēji naktī dzēsuši degošu katlu māju Aizkraukles pusē

© gholem/pixabay.com

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.septembra plkst. 6.30 līdz 26.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus, no kuriem 12 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi, ziņo VUGD.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kartona iepakojums sadzīves mantas, zaru kaudze, labības rugāji, divas vieglās automašīnas, koka katlu māja, šķūnis, pirts un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies šonakt plkst. 4.48 Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā, kur ugunsgrēks bija izcēlies katlu mājā.

Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu koka katlu mājas ēka 36m2 platībā. Ēkai blakus atradās divi konteineri, kuros glabājas apkures materiāli - vienā konteinerā dega vadi 2m2 platībā un jumtiņš 1m2 platībā, bet otrajā konteinerā gruzdēja salmi 24m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 8.13.