Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Starp Ādažiem un Lielvārdi pārvietosies militārā tehnika

© F64

Turpinoties intensīvam militāro vingrinājumu un mācību posmam, šodien Latvijā, posmā Ādaži-Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Aviācijas bāze Lielvārdē pārvietosies militārā tehnika, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

NBS atgādina, ka mācību laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, militāro objektu tuvumā ir novērojama karavīru pārvietošanās, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri.

Militāro mācību laikā šodien posmā Ādaži-Aviācijas bāze Lielvārdē un 22.septembrī posmā Aviācijas bāze-Ādaži, notiks NBS un sabiedroto tehnikas, tai skaitā bruņutehnikas, pārvietošanās. Militārās tehnikas un karavīru pārvietošanās būs novērojama arī Aviācijas bāzes apkārtnē.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Bruņotie spēki uzsver, ka Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.