Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pamatīgo lietavu dēļ ūdens no griestiem tecējis arī vairākās iestādēs Mārupē

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Mārupē pirmdien stipro lietavu laikā dažādās pašvaldības iestādēs, tai skaitā bērnudārzos, no ēku griestiem tecējis ūdens.

Pēc aculiecinieka novērojumiem, viena no iestādēm, kurā lietus ūdens tecējis iekštelpās, bijusi Jaunmārupes pamatskola - ūdens tecējis iekšā vairākās skolas ēkās, tai skaitā arī nesen izbūvētajā daļā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Mārupes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Uva Bērziņa, ūdens tecēšana novērota ne tikai Mārupes pašvaldības bērnudārzos, bet arī citās pašvaldības iestādēs. "Lietus bija stiprs, un ūdens tecēja vietās, kur tas iepriekš nebija novērots," skaidroja Bērziņa.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka neviens no novērotajiem gadījumiem bērnudārzos nebija tik nopietns, lai pārtrauktu izglītības procesu.

Pēc Mārupes novada pašvaldības pārstāves teiktā, patlaban notiek vietu, kur novērota ūdens tecēšana, apsekošana, lai varētu novērst bojājumus.

Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Kā ziņots, ciklons "Tomass", kas pirmdien šķērsoja Latviju un patlaban ir nonācis Krievijas ziemeļos, visstiprākos nokrišņus atnesa teritorijā uz rietumiem no Rīgas.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija, kopš mēneša sākuma lielākais nokrišņu daudzums Latvijā reģistrēts Liepājā - 180 milimetru jeb 247% no septembra normas. Valsts lielākajā daļā mēneša kopējais nokrišņu daudzums pārsniedzis 100 milimetru.

Līdz ar to jau tagad - nepilnās 19 dienās - šī gada septembris kļuvis par piekto mitrāko novērojumu vēsturē.

Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi vēl 21. un 22.septembrī Latvijā iespējams lietus, valsts austrumos arī stipri nokrišņi, bet turpmāk līdz mēneša beigām gaidāms pārsvarā sauss laiks.

Ūdens līmenis otrdien turpina paaugstināties teju visās Latvijas upēs. Pēdējā diennaktī tas vietām kāpis par 120-170 centimetriem. Saistībā ar iespējamu upju pārplūšanu visā valstī, izņemot Kurzemes ziemeļrietumu daļu un Rīgu, joprojām ir spēkā oranžais brīdinājums.