Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jaunajā Stradiņu korpusā lietus radījis vien nelielus bojājumus

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Lietavu radītie bojājumi Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) A korpusā ir nelieli, taču obligāti novēršami, sacīja slimnīcas Jaunās būvniecības daļas vadītājs Jānis Komisārs.

Viņš skaidroja, ka bojājumi Stradiņa slimnīcas A korpusā tika konstatēti pie četrām gaisa lūkām. Viņš pauda, ka tie neesot tik grandiozi, kā tika atspoguļots sociālajos tīklos. Turklāt internetā izplatītā informācija par applūdušu pagrabstāvu neesot patiesa.

Komisārs uzskata, ka bojājumi A korpusā ir nelieli, bet obligāti novēršami, jo var izraisīt tālākas sekas.

Pēc viņa paustā, defektu novēršanas termiņš varētu tapt skaidrāks šīs nedēļas laikā, jo pagaidām notiek bojājumu izpēte.

Mārtiņs Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Komisārs norādīja, ka tagad plānots atsegt konstrukcijas, lai redzētu, pa kurieni ūdens telpās iekļuvis un kas, iespējams, būvniecībā izdarīts nepareizi.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka defektu novēršanai netiks izmantoti slimnīcas līdzekļi, jo būvnieku garantija paredz, ka visas izmaksas saistībā ar defektu novēršanu sedz būvnieks.

"Vakar no rīta saņēmām informāciju no Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, ka stiprā lietus laikā ir parādījušās sūces jaunā korpusa ātrija jumta logos. Nekavējoties tika apsekots objekts un fiksētas iespējamās bojājuma vietas. Šodien ir uzsākti labošanas darbi, kas pilnībā tiks novērsti tuvāko dienu laikā," aģentūrai LETA sacīja jaunā korpusa būvnieka - pilnsabiedrības SBRE - projekta vadītājs Valdis Koks.

LETA jau vēstīja, ka spēcīgo lietavu laikā parādījušās sūces Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa jumta logos, taču slimnīcas darbu tas netraucē, aģentūrai LETA pirmdien pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.