Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pašvaldību vadītāji pastāsta, kādus postījumus lietus radījis Vidzemē

© Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency

Līdz šim lietavas Vidzemes reģionā nav radījušas nopietnu postu.

Apes novada pašvaldības infrastruktūrai nav nodarīti postījumi, stāsta pašvaldības izpilddirektors Viesturs Dandens, taču viņu bažīgu dara augstais ūdens līmenis Gaujā un spēcīgās lietavas.

Vecpiebalgas novadā esot izskaloti vairāki ceļi, taču situāciju pašvaldības priekšsēdētājs Indriķis Putniņš (Novada attīstībai) raksturoja kā "normas robežās".

Vairākas caurtekas izskalotas arī Amatas novadā, taču šobrīd visi lietus nodarītie postījumi nav zināmi, stāstīja pašvaldības izpilddirektors Māris Timermanis.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Lielas bažas lietavu dēļ nav Rūjienas un Strenču novados. Strenču novada pašvaldības izpilddirektore Vita Vīksna pavēstīja, ka pašlaik lielākās bažas tas, ka lietus varētu jūtamākas padarīt kādas "vājās vietas" pašvaldības infrastruktūrā, taču neesot pamata baiļoties, ka lietus dēļ varētu tikt izskaloti ceļi vai rasties plūdi.

Tāpat visu pašvaldību pārstāvji apliecināja, ka, lai gan pašiem vēl nav radušies nopietni zaudējumi, grūtības līdzīgi kā citur Latvijā, ir lauksaimniekiem, kuri nevar tikt uz lauka un paveikt savu darbu.