Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Stiprā vēja postījumi Latvijā: Glābēji saņēmuši 30 izsaukumus

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī glābēji devušies uz 30 izsaukumiem, kas bija saistīti ar vēja radītiem postījumiem, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Visos gadījumos palīdzība bija nepieciešama saistībā ar nolūzušiem kokiem.

VUGD kopumā saņēma 70 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 49 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Kā ziņots, ceturtdien Latvijas lielākajā daļā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprinājās līdz 14-19 metriem sekundē (m/s), Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē reģistrētas brāzmas līdz 23 m/s, no rīta Liepājas ostā - pat 26 m/s.

nra.lv

VUGD ceturtdien informēja, ka Liepājā kādā Oskara Kalpaka ielas pagalmā konstatēts, ka trīs automašīnām stiprā vēja laikā ir uzkritis koks. Rezultātā bojāta automašīna "Audi A6".

Savukārt Aizputes novada Kalvenes pagastā konstatēts, ka stiprais vējš nolauzis koku, kas uzkritis uz Liepājas šosejas, aizņemot vienas ceļa joslas pusi. VUGD darbinieki ceļu atbrīvoja. Arī Grobiņas novada Medzes pagastā uz autoceļa Grobiņa-Ventspils stiprā vēja dēļ nolūzis koks bija uzgāzies uz brauktuves, bloķējot vienu joslu. Tāpat tika ziņots par Ventspils ielā Liepājā vēja nogāztu koku, kas daļēji aizšķērso satiksmi.