Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ķekavas un Olaines novadā elektroapgāde ir atjaunota

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Kā ziņots iepriekš, šodien plkst. 15.23 tika reģistrēts tehnoloģisks traucējums 20 kV (kilovoltu) elektrotīklā, un tas ietekmēja elektroapgādi vairākiem tūkstošiem klientu Ķekavas un Olaines novadā.

Lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu klientu elektroapgādi, AS "Sadales tīkls" operatīvā izbraukumu brigāde nekavējoties uzsāka bojājuma lokalizēšanu un elektrolīniju pārslēgšanu, lai klientiem nodrošinātu elektroenerģijas piegādi no citām vidējā sprieguma 20kV elektrolīnijām. Elektroapgāde lielākajai daļai klientu tika atjaunota jau plkst. 15:53 un turpinājās darbs, lai novērstu elektroapgādes traucējumus vēl 19 klientiem Ķekavas novadā.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Elektroapgāde visiem klientiem tika atjaunota plkst. 16.14. Elektrotīkla bojājumu izraisīja gaisvadu elektrolīnijā brāzmainā vēja iegāzts koks.

AS "Sadales tīkls" atgādina, ka spēcīgā vēja laikā ir jābūt uzmanīgiem un piesardzīgiem gaisvadu elektrolīniju tuvumā. Jāatceras, ka spēcīga vēja ietekmē elektrolīnijās var iegāzties koki vai ieķerties vēja nesti zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot apdraudējumu cilvēka dzīvībai. Redzot šādu bīstamu situāciju, tuvoties notikuma vietai nedrīkst, bet nekavējoties jāinformē AS "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404!