Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Liepājā pamatīgas lietavas; gāžas arī koki

© liepajniekiem.lv

Kopš trešdienas vakara, kad Liepājā sākās lietus jaunā ciklona dēļ, nokrišņu daudzums pilsētā sasniedzis 35 milimetrus, un ar nelieliem pārtraukumiem lietus turpināsies līdz sestdienai, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sagaidāms, ka nokrišņu daudzums Liepājā tuvākajās diennaktīs papildināsies vēl par 40-70 milimetriem.

Kopš mēneša sākuma Liepājā jau nolijuši 128 milimetri nokrišņu, kas atbilst 128 litriem ūdens uz katru kvadrātmetru un 175 procentiem no mēneša normas.

Liepājā šomēnes reģistrēts lielākais nokrišņu daudzums Latvijā.

Stipri lijis arī netālajā Rucavā, kur pēdējā diennaktī nokrišņu daudzums sasniedzis 27 milimetrus, kopš 1.septembra - jau 119 milimetru. Savukārt Ventspilī nokrišņu daudzums bijis attiecīgi 15 un 72 milimetri.

Līdz sestdienai daudz līs arī citviet Kurzemē, visvairāk reģiona rietumos, it īpaši Liepājas un Pāvilostas pusē.

Latvijas austrumu daļā piektdien gaidāms mērens lietus, vietām īslaicīgs stiprs lietus. Iespējams, 17.-18.septembrī Austrumlatviju skars jaunas lietavas, vēl vairāk pasliktinot esošo situāciju.

Šorīt Liepājā glābēji saņēmuši trīs izsaukumus par kritušiem kokiem uz ceļa braucamās daļas, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Sandra Vējiņa.

Visi trīs izsaukumi saņemti agrā ceturtdienas rītā ap plkst.4. Glābēji devās uz Ganību ielu, Lībiešu un 14.novembra ielas krustojumu, kā arī Apšu un Pupu ielu krustojumu, kur uz ceļa braucamās daļas bija uzkrituši koki. Glābēji kokus sazāģēja un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Citi izsaukumi saistībā ar stiprā vēja radītiem postījumiem Kurzemē pagaidām nav saņemti.

Kā ziņots, agrā ceturtdienas rītā Liepājas ostā dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprinājās līdz 25 metriem sekundē. Vējuzplūdu dēļ ūdens līmenis jūrā īslaicīgi paaugstinājās par 80 centimetriem.