Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

TOP 8 sēņošanas vietas Latvijā, kur varēsi piepildīt grozu ar meža veltēm

Pateicoties mitrajiem laika apstākļiem Latvijā sēnes aug griezdamies. Sociālie tīkli ir pārpludināti ar sēņu fotogrāfijām, kurās ar tām ir pilni meži, grozi un burciņas. Portāls nra.lv ir atlasījis vairākas vietas Latvijā, kur varētu sanākt labas sēņu "medības".

F64 Photo Agency

1. Pierīgā

Pašvaldības portāls riga.lv apkopojis sēņošanas vietas Pierīgā. “Rīgas mežu” Gaujas mežniecības mežzinis Jānis Ģērmanis stāsta, ka Gaujas mežniecībā ir divas populāras sēņošanas vietas. Viena no tām - krustojums pie Garkalnes, pagriežoties pa kreisi Mālpils virzienā, pusceļā līdz Skuķīšiem. Otra vieta - priežu meža masīvi starp Muceniekiem un Silakrogu. Sēnes tur parasti esot daudz un dažādas, bet arī sēņotāju daudz, tāpēc jābrauc agri.

Savukārt Daugavas mežniecības mežzinis Viesturs Zemītis stāsta, ka labas sēņu vietas Daugavas mežniecībā ir 6 km aiz Daugmales Jaunjelgavas virzienā no ceļa nogriežoties pa labi. Tur ir skaists priežu mežs ar paugurainu reljefu un tur iespējams atrast visas Latvijā augošās sēnes.

Tīreļu mežniecības mežzinis Andris Greidāns dalās informācijā, ka pamatoti populāras sēņošanas vietas Tīreļu iecirknī ir, dodoties pa Liepājas šoseju Liepājas virzienā, nogriežoties pa kreisi uz Cielavām. Egļu meži no Cielavām Rietumu virzienā esot beku un attiecīgi arī pašu bekotāju bagāti. Protams, ir arī baravikas, bet uz tām liela konkurence.

Baravikas vairāk sastopamas, pa šo pašu ceļu braucot tālāk vēl aiz Cenu tīreļa purva laipas, kā arī mežos pie Božu ūdenskrātuves. Savukārt Olaines iecirknī sēnēm bagātākie meži parasti ir dodoties pa Plakanciema ceļu pie pieturas “Dambji” un tās apkārtnē. Tur esošajos priežu mežos varot lasīt gan gailenes, gan bērzlapes. Un “baraviku gados” arī tās.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā