Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Iekšlietu ministrs: Pierobežas iedzīvotājiem šonedēļ jābūt modriem un aktīviem

© AP/ Scanpix

Arī šonedēļ pierobežas iedzīvotājiem ir jābūt aktīviem un modriem, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministrs skaidroja, ka ir sākusies Krievijas un Baltkrievijas mācību "Zapad" aktīvā fāze. Latvijas dienesti jau kādu laiku strādā pastiprinātā režīmā, ir laba sadarbība arī ar Aizsardzības ministriju, viņš norādīja.

Primārais uzdevums ir valsts robežas uzraudzība, skaidroja ministrs, uzsverot, ka tiek darīts viss, lai nepieļautu nekādas provokācijas.

Viņš teica, ka ir pateicīgs arī iedzīvotājiem, kuri ziņo par kādiem pārkāpējiem. Joprojām tiekot aizturēti gan akcizēto preču pārvietotāji, gan nelegālie robežas šķērsotāji.

"Kopā ir jāiztur šī nedēļa. Ceru, ka tiksim ar to galā, Krievija pabeigs šos manevrus un nekāda cita eskalācija nenotiks," sacīja Kozlovskis.

Ministrs piebilda, ka savulaik ir notikušas mācības pašvaldībām Latgales reģionā. Pierobežā dzīvojošie aicināti ziņot, ja redz aizdomīgas cilvēku grupas. Arī šonedēļ jābūt aktīviem un modriem, uzsvēra Kozlovskis.

Jau ziņots, ka Latvija kļuvusi par vienīgo NATO dalībvalsti, kura uz Baltkrieviju nosūtīs papildus inspekciju Krievijas un Baltkrievijas mācību "Zapad 2017" novērošanai, pirmdien žurnālistiem pastāstīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS). Latvija izteikusi vēlēšanos nosūtīt papildus inspekciju, un Baltkrievijas puse to akceptējusi.

Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

Septembra sākumā Drošības policijā (DP) aģentūra LETA noskaidroja, ka DP sadarbībā ar pašvaldībām veic preventīvus pasākumus saistībā ar pretrunīgi vērtētajām Krievijas un Baltkrievijas militārajām mācībām.

DP izplatītajā preses paziņojumā informēja, ka militāro mācību aktīvā fāze norisināsies no 14.septembra līdz 20.septembrim. Tomēr DP vērtējumā tā uzskatāma par kulmināciju plašākam civilimilitāru mācību un sagatavošanās darbu kompleksam, kuri veikti visa šā gada garumā, it īpaši septembrī.