Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

TIEŠRAIDE: Kosmosa diena Cēsīs; mēģina pārspēt Latvijas ātruma rekordus

© Publicitātes foto

Nra.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume piedāvā šodien, 9. septembrī no plkst. 14.00 tiešraidē sekot līdzi Kosmosa dienas norisei Cēsu lidlaukā.

Kosmosa diena ir vēl nebijis notikums Latvijā, un tās mērķis ir veicināt jauniešu interesi par kosmosu un inženierzinātnēm un iedvesmot nākotnes profesijas izvēlei.

Kosmosa dienas tiešraide piedāvā iepazīt tuvāk kosmosa izpētes aizkulises - vērot raķešu startus Cēsu lidlaukā, zonžu izgatavošanas procesu un dažādus paraugdemonstrējumus, kā arī būt par projekta "Pirmie Latvijas 100 km kosmosā" trešās lieljaudas izmēģinājuma raķetes palaišanas lieciniekiem.

Tiešraides programma:

- Misijas "Pirmie Latvijas 100KM kosmosā" raķešu starti

- Mēģinājums sasniegt raķetes lidojuma virsskaņas ātrumu, kas pārsniegtu 1235 km/h

- ZINOO un Rīgas Tehniskās universitātes "Tehniskās Jaunrades dienu" nodarbību prezentācijas

- Latvijas raķešmodelistu starti

- Gaisa raķešu darbnīcas bērniem.

Projekts "Pirmie Latvijas 100 km kosmosā", kura ietvaros norisinās darbs pie pirmās Latvijā radītās raķetes izstrādes, ir zinātkāres centra ZINOO un LMT iniciatīva. To atbalsta Rīgas Tehniskā universitāte, "Elme Messer", kā arī Aizsardzības ministrija. Projekta mērķis ir 2018. gadā kosmosā palaist pirmo Latvijā radīto raķeti, kam pa spēkam būs sasniegt 100 km augstumu, tādējādi apliecinot Latvijas potenciālu nākotnē ierindoties starp kosmosa izpētes lielvalstīm.

Skaties tiešraidi no Kosmosa dienas Cēsu lidlaukā arī lietotnē LMT Straume, LMT Mājas viedtelevīzijā un internetā:http://straume.lmt.lv. Tiešraides skatītāji un Kosmosa dienas dalībnieki ir aicināti iesaistīties Twitter diskusijās par kosmosa izpēti, lietojot tēmturi #100KMkosmosā.