Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Muceniekos sācis darboties aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrs

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Mucenieku ciematā sācis darboties jaunais Valsts robežsardzes aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrs, informēja Valsts robežsardzē.

Mucenieku ciematā jau gadiem atrodas arī patvēruma meklētāju izmitināšanas centrs, kurš šogad par 1,8 miljoniem eiro tika atjaunots. Šajā centrā ar atsevišķu ieeju izbūvēts arī multifunkcionāls centrs vietējiem iedzīvotājiem. Šo centru pārvalda Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde un tajā dzīvo personas, kuras lūgušas patvērumu Latvijā.

Tāpat šovasar turpat, Muceniekos, atklāts Valsts robežsardzes aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrs. Tajā apsardzes uzraudzībā izmitināti ārzemnieki, kuri saskaņā ar Imigrācijas likumu ir aizturēti par nelikumīgu uzturēšanos valstī.

Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Jaunā objekta publiska atklāšana nav notikusi, jo tas ir paredzēts konkrēto specifisko funkciju nodrošināšanai, bet ne publiskai apskatei.

Minētais centrs ar pilnu jaudu darbosies ikreiz, kad būs Imigrācijas likuma kārtībā aizturētie ārzemnieki, kas jāievieto aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā. Piemēram, augusta vidū centrā tika ievietoti vairāki desmiti aizturēto ārzemnieku. Kopumā centrā paredzētas vietas 84 aizturētiem ārzemniekiem.

Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrs "Mucenieki" nodrošina divu funkciju izpildi - Rīgas pārvaldes struktūrvienību operatīvo vadību un aizturēto ārzemnieku uzraudzību. Kopā centrā ir 24 štata vietas.

Jau ziņots, ka pagājušā gadā Nodrošinājuma valsts aģentūra sarunu procedūrā noteica, ka aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centra divu korpusu un katlumājas pārbūvi par 1 840 000 eiro veiks uzņēmums "Skonto būve".