Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Autovadītājiem: Šodien atjaunos satiksmi starp Tīnūžiem un Ogri

© F64, attēlam ir ilustratīva nozīme

Būvnieki šodien plāno atjaunot satiksmi valsts reģionālā autoceļa P5 Ulbroka-Ogre posmā no Tīnūžiem līdz Ogrei, pavēstīja AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Satiksme šajā ceļa posmā tika slēgta pirms gandrīz trim mēnešiem tāpēc, ka būvnieki AS "Ceļu pārvalde", veicot darbus, nebija ievērojuši tehnoloģiju, kā rezultātā, lai netiktu apdraudēta satiksmes dalībnieku drošība, LVC kā pasūtītājs bija spiesti slēgt pārbūves posmu uz ceļa pamatos esošā purva izstrādes laiku.

"Ņemot vērā to, ka ceļš satiksmei tika slēgts tehnoloģisku pārkāpumu dēļ, būvuzņēmējam jākompensē visi izdevumi, kas radušies slēgtā autoceļa posma dēļ, tajā skaitā apvedceļu uzturēšanu un sabiedriskā transporta pārvadātāju papildu izdevumus, kas saistīti ar satiksmes slēgšanu," skaidroja LVC.

Būvniecības darbi posmā no Tīnūžiem līdz Ogrei turpinās, tos plānots pabeigt novembrī. Tiek pārbūvēta ceļa sega, un tiks ieklātas divas jaunas asfalta kārtas, tāpat atjaunos ūdens novades sistēmu un transporta pieturvietas. Ar smilti tiek nomainīti 50 000 kubikmetru pamatos esošās kūdras. Līdzās autoceļam no pagrieziena uz Dubkalnu ezeru līdz Ogrei tiks izbūvēts apgaismots veloceļš. Projekta izmaksas ir 4,55 miljoni eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, un darbus līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Savukārt Autotransporta direkcijā aģentūru LETA informēja, ka vienlaikus no šodienas AS "Liepājas autobusu parks" apkalpotā maršruta Rīga-Tīnūži-Ogre autobuss kursēs par rekonstruēto ceļu, vairs nebraucot pa apvedceļu. Tāpat atbilstoši ierastajai maršruta shēmai, kas bija spēkā pirms tika sākti autoceļa rekonstrukcijas darbi, kursēs SIA "Ogres autobuss" apkalpotā maršruta Ogre-Smiltāju kapi, Ogre-Tīnūži-Ropaži un Rīga-Pāvulēni autobusi.