Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Elksniņš: Daugavpils domes koalīcija turpina darbu

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Daugavpils domes koalīcija strādāja un turpinās strādāt tik ilgi, cik tas tiks ļauts, šodien preses konferencē teica Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S).

Viņš norādīja, ka pašlaik koalīciju pametuši trīs, nevis četri "Mūsu partijas" deputāti. Viņaprāt, šiem deputātiem nepieciešams laiks, lai izvērtētu savu izvēli.

Elksniņš pieļāva, ka par demarša iemeslu varētu būt kļuvusi viņa vakar notikusī saruna ar "Mūsu partijas" pārstāvi Rihardu Eigimu. Deputāts Elksniņam izteicis dažādus piedāvājumus, kas izraisījuši Elksniņa neuzticību. Kas tie bija par piedāvājumiem, Elksniņš neatklāja, jo nevēloties "publiski mazgāt veļu".

Jau ziņots, ka Daugavpils domes vadībā esošā "Mūsu partija" pametīs koalīciju ar "Saskaņu", šodien preses konferencē teica partijas pārstāvis Eigims.

"Mūsu partiju" Daugavpils domē pārstāv Eigims, Līvija Jankovska, Aivars Zdanovskis un Igors Prelatovs.

Eigims informēja, ka viņi patur sev tiesības risināt sarunas par domes vadības veidošanu un būs priecīgi, ja saņems atbalstu no visiem Daugavpilī ievēlētajiem politiskajiem spēkiem.

Šāda lēmuma pamatā esot Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) izteiktā neuzticība Eigimam. To viņš uztvēris kā "norādi uz durvīm", ņemot vērā Elksniņa izteikumus, ka mērs nestrādās komandā ar cilvēkiem, kuriem neuzticas.

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem - "Latgales partijai", piecas pašreizējā mēra Andreja Elksniņa pārstāvētajai "Saskaņai", un četras "Mūsu partijai".