Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Iepriekšējo lietavu dēļ ūdens līmenis vietām cēlies par metru

© F64

Iepriekšējo dienu spēcīgā lietus dēļ vairākās upēs valsts austrumu daļā kāpis ūdens līmenis, un tuvākajās diennaktīs gaidāms straujāks ūdens līmeņa kāpums, liecina prognozes.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Aiviekstes pietekā Pededzē pie Litenes ūdens līmenis no svētdienas līdz otrdienai cēlās par metru, trešdienas rītā tas pazeminās.

Aiviekstē pie Lubānas ūdens kāpis par nepilnu metru, sākusies zemāko palieņu applūšana. Upes lejtecē ūdens līmenis cēlies par pusmetru.

Daugavā un Gaujā ūdens līmenis cēlies tikai nedaudz. Kurzemes un Zemgales upēs saglabājas nelielas ūdens līmeņa svārstības.

Jauno lietavu dēļ tuvākajās diennaktīs valsts austrumu daļā gaidāma straujāka ūdens līmeņa paaugstināšanās upēs, dīķos un ezeros, iespējama dažu ūdenstilpju pārplūšana.

No sestdienas līdz pirmdienai daudzviet Vidzemē, Latgalē un Sēlijā nokrišņu daudzums pārsniedza 30 milimetru, Alūksnē pat 70 milimetru. Trešdien un ceturtdien stiprākais lietus prognozēts valsts galējos austrumu novados, vietām Latgalē un Vidzemes austrumos nokrišņu daudzums, iespējams, būs lielāks par 50 milimetriem.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros caurmērā +16..+20 grādu, jūrā +16..+18 grādu.