Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

FOTO: Uz Līvbērzes pārbrauktuves notikusi vilciena un auto sadursme

© F64 Photo Agency

"Latvijas Valsts ceļi" mikroblogošanas vietnē twitter informē, ka vilciena un auto sadursmes dēļ bloķētā satiksme uz autoceļa Jelgava -Tukums atjaunota.

Negadījums noticis uz Līvbērzes pārbrauktuves. Šobrīd sniegtā informācija liecina, ka neviens cilvēks negadījuma nav cietis."Sadursme bija salīdzinoši viegla, abi automašīnā esošie paši atteicās no medicīniskās palīdzības. Arī dzelzceļa infrastruktūra sadursmē nav bojāta," piebilda Kustova.Vienlaikus LDz pārstāvji gan atzina, ka negadījumā ir nedaudz bojāta kravas vilciena lokomotīve.

Uz Līvbērzes pārbrauktuves 2000.gada 11.martā notika viena no lielākajām dzelzceļa katastrofām Latvijas jaunāko laiku vēsturē. Saskrienoties vilcienam un vieglajai automašīnai, no sliedēm nogāja un aizdegās astoņas cisternas ar dīzeļdegvielu. Toreiz tika norādīts, ka šī pārbrauktuve nav aprīkota ar aizsargbarjeru, bet vienlaikus arī skaidrots, ka aizsargbarjeru neesamību ne vienmēr var uzskatīt par iemeslu vilcienu un automašīnu sadursmei, jo ir bijuši vairāki gadījumi, kad automašīnas ar vilcieniem saduras arī uz pārbrauktuvēm ar aizsargbarjerām, jo cenšas tās apbraukt.