Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Visbūtiskāk negaisa dēļ vilcienu satiksme bija traucēta Saulkrastos

© Egons Ansbergs/ F64 Photo Agency

Sestdien negaisa dēļ visbūtiskāk vilcienu satiksme bija traucēta Saulkrastos, informēja VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) pārstāve Ieva Kustova.

Viņa norādīja, ka sestdienas vakarā negaisa dēļ Saulkrastu dzelzceļa līnijā nogāzti vairāki koki, kas nobloķēja satiksmi abos virzienos - gan uz Saulkrastiem, gan uz Rīgu.

Šī iemesla dēļ satiksme bija apturēta un uzņēmuma brigādes notikuma vietā vāca kokus. Darbi prasījuši krietni vairāk laika nekā sākotnēji tika paredzēts, un satiksmi izdevās atjaunot tikai krietni pirms pusnakts, skaidroja Kustova.

AS "Pasažieru vilciens" pārstāvis Egons Ālers piebilda, ka negaisa dēļ vilcieni nekursēja posmā no Lilastes līdz Skultei.

Tāpat sestdien dzelzceļa satiksme tika apturēta Koknesē un Līvānos, kur vēlu vakarā negaisa dēļ pie dzelzceļa bija nogāzti koki. Abās šajās vietās satiksmi atjaunot izdevies diezgan ātri, proti, nepilnas stundas laikā, piebilda Kustova.

Tāpat daži vilcieni, pēc Ālera paustā, dienas laikā kavējās karstumā noteiktā ātruma ierobežojuma dēļ, tomēr tagad visi vilcieni kursē pēc saraksta.