Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ludzas novadā degusi kokzāģētava; cietis ugunsdzēsējs

© Ilze Zvēra/F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10.augusta plkst. 6.30 līdz 11.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 51 izsaukumu – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst 1.08 tika saņemts izsaukums uz Ludzas novada Briģu pagastu, kur dega kokzāģētava. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēka deg ar atklātu liesmu 450m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā cieta ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika hospitalizēts tālākai apskatei. Plkst. 5.47 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un šobrīd turpinās tā dzēšanas darbi.

Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Plkst. 3.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jaunpleikšņu ielu Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēka deg ar atklātu liesmu 80m2 platībā un daļa ēkas griestu ir iebrukuši. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba apmēram 55 gadus vecu cietušu vīrieti, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Šorīt plkst. 6.39 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 4.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Ādažu novada Āņiem, kur ar atklātu liesmu dega dzīvojamā māja. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkai deg pirmais stāvs 15m2, kāpņu telpa 5m2, terase 10m2, otrais stāvs 50m2 un jumts 100m2 platībā. Plkst. 6.19 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un šobrīd turpinās tā likvidācijas darbi.