Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Plāno atpūtu? Uzzini, kad vasarā Latvijā lijis vismazāk

© SCANPIX

Ierasts, ka vasara ir laiks, kad lielākā daļa strādājošo steidz izbaudīt ilgi kāroto atvaļinājumu. Bet kā zināt, vai atvaļinājuma laikā gaidāms saulains, vai tomēr lietains laiks?

Ja atvaļinājumu vēlaties baudīt bez lietus, tad visprātīgāk atpūtu būtu ieplānot jūnija pirmajā dekādē. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālisti portālu nra.lv informēja, ka pēdējo piecu gadu laikā tieši šajā vasaras periodā reģistrēts vismazākais vidējais nokrišņu daudzums. Sākot ar otro jūnija dekādi nokrišņu daudzums palielinās, un svārstās vidēji no 23 līdz 29 mm dekādē.

LVĢMC

Savukārt, ja atvaļinājumu esat ieplānojis, piemēram, augusta vidū, tad jārēķinās, ka dati par nokrišņu daudzumu šajā laikā pēdējo piecu gadu laikā liecina, ka tad reģistrēts vislielākais nokrišņu daudzums. Augusta otrajā dekādē tie ir 34 mm.

Tomēr, ja vēlamies noskaidrot kādu konkrētu dienu, kad pēdējo gadu laikā vasaras periodā nav, vai gluži pretēji, ir lijis, tad LVĢMC informē, ka šādas dienas, piemēram, pēdējo trīs gadu laikā nav bijis.

Runājot par to, kāds laiks gaidāms atlikušajos šī gada vasaras mēnešos, laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē, ka augusta pirmajā pusē gaidāms mēreni silts laiks. Augusta otrajā pusē gaidāms saulaināks laiks, bet mēneša beigās jau iespējamas arī salnas.