Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Latvijā pērn pazuduši vairāk nekā simts bērni; meklēšana beidzas arī traģiski

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

"Daudzi no tiem, kas iepriekš nepievērsa uzmanību "negatīvām" zinām presē, ir šokēti - izrādās, 5 gadus vecais Ivans nav vienīgais. Cik daudz bērnu pazūd mūsu valstī!" raksta cilvēku meklēšanas organizācija Bezvēsts.lv.

"Valsts policijas vietnē un Bezvests.lv portālā meklēšanā ir vairāki desmiti pazudušu cilvēku - kā pieaugušie, tā bērni.

Diemžēl, daudzus neizdodas atrast gadiem ilgi - ne dzīvus, ne mirušus. Pēc Valsts policijas statistikas datiem, katru gadu valstī pazūd 800 līdz 1000 cilvēku, no kuriem puse ir bērni!!!Atrod apmēram pusi no pazudušajiem.

Bet vairāki desmiti katru gadu tā arī netiek atrasti. Kaut arī Valsts policijas Kriminālpārvaldes meklēšanas un slepkavību izmeklēšanas nodaļā teic, ka nepazūd vairāk cilvēku kā līdz šim un pazudušo skaits ir nemainīgs.

F64

2016. gadā ir visaugstākais rādītājs pēdējo 6 gadu laikā - Latvijā pazuduši vairāk kā 900 cilvēki.

"Ar bērniem ir sarežģītāk: Tie, kas klaiņo un regulāri aizbēg no mājām, internātiem vai bērnu namiem, statistikā iekļūst regulāri - katrā kārtējā bēgšanas gadījumā. Tāpēc statistiku nevar uzskatīt par precīzu," stāsta Valsts policijas preses centra pārstāve Gita Gžibovska. "Bet tendence ir tāda, ka biežāk pazūd un ilgstoši ir meklēšanā riska grupas bērni - no nelabvēlīgām ģimenēm, bāreņi no kuriem vecāki atteikušies, bērni no sociālās aprūpes centriem, internātiem un citām aprūpes iestādēm."

Turpinājumu lasi nākamajā lapā