Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Siguldas novadā bija izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

© f46

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 21.jūnija plkst. 6.30 līdz 22.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 80 izsaukumu – uz 18 ugunsgrēku dzēšanu, uz 54 glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 15.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Siguldas novada Siguldas pagastu, kur deg šķūnis. Ierodoties konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divas saimniecības ēkas 150m2 un 90m2 platībā un vienstāvu dzīvojamā māja 100m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no dzīvojamās mājas evakuējās divi cilvēki. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 21.50.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, signālraķete, soliņš, riepas, ražošanas iekārta, rotaļu namiņš, vieglā automašīna, virtuves un tualetes siena, šķūnis, neapsaimniekota ēka un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja vīrietim, kuram, demontējot sabrukušas mājas konstrukcijas, uz kājas uzkrita betona plāksne. Vīrietis atbrīvots un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Transporta ielā Salacgrīvā izvilka dubļos iestrēgušu suni, bet Nīcas novada Nīcas pagastā tika notverta un palaista brīvībā čūska, kas atradās dzīvojamā mājā.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji saņēma 31 izsaukumu uz glābšanas darbiem, kas bija saistīti ar vēja radītiem postījumiem - visos gadījumos palīdzība bija nepieciešama saistībā ar nolauztiem kokiem.