Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pie Liepājas notiks robežsargu mācības; apskatei būs atvērti kuģi

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Šā gada 28.jūnijā Valsts robežsardzes Ventspils pārvalde Baltijas jūrā pie Liepājas ostas organizēs ikgadējas starptautiski operatīvi - taktiskās mācības “RONIS 2017”, raksta portāls liepajniekiem.lv

Mācību laikā tiks veikti dažādi uzdevumi dažādās grūtības pakāpēs: jūras robežuzraudzību veicošo struktūrvienību gatavības pārbaude; mācībās iesaistīto Baltijas jūras reģiona valstu informēšana un iesaistīšana ārkārtas situāciju novēršanā, kā arī sadarbības pilnveidošana; kuģošanas līdzekļa apskate; kuģošanas līdzekļa apskates grupas spēju pārbaude dažādās nestandarta situācijās; cilvēku meklēšanas un glābšanas pasākumu izpilde.

Mācībās iesaistīsies Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes personālu un tehniskos līdzekļus, Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta, kā arī Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes kuģošanas līdzekļi.

Bet Starptautisko mācību ietvaros 29.jūnijā no pulksten 10 līdz 14 Liepājas ostas promenādē notiks Atvērto durvju diena. Tās laikā interesenti varēs iepazīties ar Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes kuģošanas līdzekļiem, kā arī ar Lietuvas un Igaunijas sadarbības institūciju spēkiem un līdzekļiem. Interesentiem būs ekskluzīva iespēja doties ekskursijā pa minētajiem kuģu klājiem.

Avots: liepajniekiem