Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jūrmalas ugunsgrēka sekas ilgstoši cilvēkiem un videi nebūšot jāizjūt

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Nelegālajā atkritumu uzglabāšanas vietā notikušais ugunsgrēks neatstās ilgstošu ietekmi neatstāšot.

Plašais paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks Jūrmalā, kas svētdienas pēcpusdienā izcēlās nelegālā atkritumu uzglabāšanas vietā, neatstās paliekošu ietekmi uz cilvēkiem un vidi, sacīja VVD vadītāja Inga Koļegova.

Viņa pastāstīja, ka VVD par attiecīgo objektu uzzināja pavasarī no vietējiem iedzīvotājiem un lika pēc iespējas ātrāk šos atkritumus izvākt. SIA "Prima M" šo lēmumu apstrīdēja, bet VVD lēmums tika atstāts negrozīts. 15.jūnijā VVD kompāniju informēja, ka atkritumi jāizvāc līdz 24.jūlijam. Viņa pastāstīja, ka VVD kopā ar speciālistiem patlaban veic analīzes, lai noskaidrotu, cik bīstami ir atkritumi, taču būtisku ietekmi uz cilvēkiem un apkārtējo vidi tiem nevajadzētu atstāt. Viņa arī pastāstīja, ka pēc analīzes būs zināms kāds soda apmērs pienāksies uzņēmumam.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Šaboha aģentūrai LETA pastāstīja, ka VUGD ugunsgrēku izdevies likvidēt šorīt pēc divpadsmit stundu darba, nedaudz pāri pulksten pieciem, dega teritorija 1,2 ha platībā un angārs desmit kvadrātmetru platībā. Šobrīd notikuma vietā strādā piecdesmit ugunsdzēsēji un glābēji, degšana ar atklātu liesmu ir likvidēta, bet pastāv gruzdēšana. VUGD neprognozēja, kad gruzdēšanu varētu izdoties pilnībā apturēt, taču nav bažu, ka varētu rasties papildus problēmas.

LETA jau ziņoja, ka vakar pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, aizdegoties plastmasas atkritumu krāvumiem. Pēc vairāk nekā 12 stundu darba šorīt plkst.5.17 ugunsgrēku izdevās lokalizēt. Kopējā plastmasas atkritumu krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetri jeb 1,2 hektāri. Dega arī angārs desmit kvadrātmetru platībā.