Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Uzzini, kāds laiks gaidāms nākamnedēļ

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Šīs nedēļas pēdējā dienā debesis daudzviet klāja mākoņi. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka naktī uz pirmdienu ziemeļu rajonos iespējams īslaicīgs lietus. Arī pirmdien vietām nedaudz līs.

Šī brīžā prognozes liecina, ka pirmdien valsts austrumu rajonos īslaicīgi līs. Gaiss iesils no +17 līdz +24 grādu atzīmei.

Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Sākot ar otrdienu, laika apstākļus virs Latvijas noteiks ciklona dienvidrietumu mala. Tās ietekmē gaidāms lielākoties mākoņains laiks un praktiski katru dienu līs. Pastiprināsies arī rietumu puses vēji, ar kuriem no Skandināvijas ieplūdīs vēsāka gaisa masa. Un darba nedēļas otrajā pusē dienas laikā termometra stabiņš atkal nepārsniegs pat +20 grādu atzīmi, savukārt naktīs temperatūra pieturēsies +6…+11 grādu robežās.

Pēc šobrīd jaunākajām ECMWF prognozēm arī svētku dienās - 23. un 24. jūnijā - ir augsta varbūtība, ka saglabāsies šie nepastāvīgie un diezgan vēsie laika apstākļi ar īslaicīgu lietu. Detalizēta informācija par reģioniem, kur lietus varbūtība ir augstāka, noteikti būs pieejama nākamajā nedēļā meteo.lv mājas lapā. Bet šeit ir apkopota klimatiskā informācija par to, cik bieži Jāņu naktī līst un cik silts gaiss ir Jāņu naktī - vidēji Latvijā lietaina ir tikai katra trešā Jāņu nakts.