Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Reorganizēto skolu sarakstam pievienojas arī Sutru pamatskola

© Ekrānšāviņš no video

Līvānu novada Sutru pamatskola mazā skolēnu skaita dēļ skola tiek reorganizēta – no nākamā mācību gada tā kļūs par Sutru sākumskolu, raksta jekabpilslaiks.lv. Nesen tur noticis pēdējais izlaidums 9. klasei.

Stāsta skolas direktors Māris Grigalis: “Šo mācību gadu mēs iesākām ar 25 skolēniem. Diemžēl rudens posmā astoņi bērni aizgāja projām, pašlaik no 1.līdz 9.klasei ir 16 bērni, no kuriem 9.klasi beidz pieci absolventi. 7. un 8.klases mums nebija jau septembrī, vēlāk aizgāja arī abi 6.klases skolēni, tātad pašlaik mums nav 6., 7. un 8.klases. Septembrī mēs varētu būt aptuveni 13 skolēni un astoņi līdz deviņi bērni pirmsskolas grupiņā.”

Skolas reorganizācija skars arī pedagogus, jo no tagadējā kolektīva jaunajā mācību gadā paliks vien četri, bet četri tiek atbrīvoti no darba. Vissāpīgāk ir matemātikas un fizikas skolotājai un 9.klases audzinātājai Ārijai Mainulei, kurai Sutru pamatskola ir pirmā un vienīgā darba vieta jau 25 gadus. „Tas bija mans vienīgais darbs, tā ir mana pirmā darba vieta,” valdot asaras, saka Ārija.

Avots: jekabpilslaiks.lv