Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rēzeknes novadā uzvarējusī "Saskaņa" neplāno gāzt esošo domes priekšsēdētāju

© F64

Pašvaldību vēlēšanās Rēzeknes novadā uzvarējusī partija "Saskaņa" pagaidām negrasās gāzt esošo novada domes priekšsēdētāju Monvīdu Švarcu, kura pārstāvētā partiju apvienība vēlēšanās ieguvusi par vienu deputāta vietu mazāk.

Kā atzina "Saskaņas" saraksta līdere Rēzeknes novadā, domes priekšsēdētāja vietniece Elvīra Pizāne, paredzams, ka Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs arī turpmāk būs Švarcs, bet viņa - pildīs vicemēra pienākumus.

Kā liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā, "Saskaņa" Rēzeknes novada domē "Saskaņa" šajās vēlēšanās guvusi 32,34% vēlētāju atbalstu un sešas vietas, bet apvienotais "Latgales partijas", Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un partijas "Vienotība" saraksts - 31,37% vēlētāju balsu un piecas vietas.

2013.gadā partiju apvienība, kurā startēja arī "Reformu partija", ar Švarcu priekšgalā guva 37,72% balsu, bet "Saskaņas centrs" - 33,69% vēlētāju balsu.

Šogad vēlēšanās domē iekļuvusi arī Zaļo un zemnieku savienība, par kuru nobalsoja 16,03% vēlētāju (trīs vietas), partija "Alternative" - 9% vēlētāju (divas vietas) un Latvijas Reģionu apvienība - 8,28% vēlētāju (viena vieta). Domē ar 1,79% vēlētāju atbalstu neiekļuva partija "Vienoti Latvijai".

Līdzšinējā domes sasaukumā darbojās četras partijas un to apvienības, kas būs pārstāvētas arī jaunajā sasaukumā.