Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Šodien plānotā elektroapgādes pārbaude atlikta

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Tehnisku iemeslu dēļ atlikta šodien AS "Augstspriegums tīkls" un AS "Latvenergo" plānotā iekārtu bojājumu noturības pārbaude pēc Pļaviņu HES rekonstrukcijas, sacīja "Augstsprieguma tīkla" pārstāvis Andris Sproģis.

"Pagaidām šī pārbaude atlikta. Procesā ir virkne iesaistīto pušu, ar kurām jāpanāk saskaņojums, tāpēc par paredzamo pārbaudi un tās laiku tiks ziņots atsevišķi," sacīja Sproģis.

Iepriekš bija ziņots, ka šodien visā Latvijā iekārtu pārbaudes dēļ iespējami īslaicīgi elektroapgādes traucējumi. Bija paredzēts, ka no plkst.12 līdz 13 saistībā ar plānoto iekārtu bojājumu noturības pārbaudi visā Latvijā iespējams īslaicīgs (līdz 0,25 sekundēm) sprieguma nosēdiens (iekritiens). Pārbaudi bija nepieciešams veikt, lai nodrošinātu kvalitatīvu un drošu Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas un hidroelektrostaciju darbību.

Lai maksimāli samazinātu elektrotīklā uzstādīto iekārtu profilaktiskās pārbaudes ietekmi uz juridisko klientu plānotajiem ražošanas procesiem, kā arī mazinātu neērtības klientiem ikvienā mājsaimniecībā, pārbaude bija plānota sestdienā.