Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Uzzini, kāds laiks gaidāms līdz pat jūnija pirmajām dienām

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Šīs nedēļas izskaņā un nākamās nedēļas sākumā gaidāmi mainīgi laikapstākļi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Šī brīža prognozes liecina, ka sestdien atsevišķos valsts rajonos gaidāms lietus. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu puses vējš. Gaiss iesils līdz +15, +20 grādiem.

Svētdien gaidāma vasarīgi karsta diena: termometra stabiņš daudzviet sasniegs +20, +25 grādu atzīmi, tikai piekrastes rajonos gaiss būs nedaudz vēsāks. Arī naktis nedēļas nogalē gaidāmas salīdzinoši siltas - gaiss nebūs vēsāks par +7, +12 grādiem.

F64 Photo Agency

Jaunās nedēļas sākumā Latvijai no Skandināvijas pietuvosies neliels, bet aktīvs ciklons, un tā dienvidu, dienvidrietumu mala noteiks laika apstākļus darba nedēļas sākumā. Pirmdien naktī plaša nokrišņu zona virzīsies pāri Latvijai, bet to pavadīs arī brāzmains rietumu, ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā par pāris grādiem pazemināsies.

Lietains un mākoņains laiks saglabāsies līdz pat jūnija pirmajām dienām, kad nokrišņi pakāpeniski pierims un debesis vairāk skaidrosies. Gaisa temperatūra šajā periodā naktīs pieturēsies +7, +12 grādu robežās, bet dienās nebūs siltāks par +20 grādiem.