Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

FOTO: ASV jūras kājnieki izkrauj tehniku Ventspilī

© Latvijas armija

24.maijā Ventspils novada Vārves pludmalē ASV jūras kājnieki izkrāva militāro tehniku, ierodoties uz mācībām "Saber Strike", kas no 3. līdz 15.jūnijam norisināsies Latvijā, norādīts portālā "Sargs.lv"

Tehnikas, tostarp tanku “Abrams”, izkraušana notika pludmalē Vārves pagastā, kā arī Ventspils ostā. Kopumā Ventspils novadā ieradušies vairāk nekā 400 ASV Jūras kājnieki, kuri drīzumā dosies uz Ādažu bāzi.

Šāda metode izvēlēta, lai pilnveidotu Latvijā kā uzņemošās valsts spējas sagaidīt sabiedrotos. Tehniku Vārvē un Ventspilī sāka izkraut jau pirms pāris dienām un šobrīd izkraušanas darbi turpinās. Drīzumā to pa dzelzceļu un autoceļiem nogādās Ādažos.

Jau ziņots, ka no 3.jūnijam līdz 15.jūnijam Latvijā notiks ASV spēku Eiropā vadītās ikgadējās starptautiskās militārās mācības "Saber Strike", uz kurām aktīvi sāk ierasties sabiedroto spēku karavīri un militārā tehnika.

Latvijas armija

Mācību dalībvalstu militāro un atbalsta vienību uzņemšana visā Latvijas teritorijā notiek, izmantojot lidostas, kā arī dzelzceļa un ostu infrastruktūru.

Šogad apvienoto sauszemes un gaisa spēku mācību vadošā valsts ir Latvija. Mācībās Latvijā piedalīsies vairāk nekā 2000 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Polijas un Slovākijas, kā arī ASV karavīri un jūras kājnieki.

Mācības tiek rīkotas, lai pilnveidotu reģionālo stabilitāti un drošību, nostiprinātu partneru kapacitāti un veicinātu uzticību, uzlabojot sadarbību starp NATO dalībvalstu bruņotajiem spēkiem.

Turpinoties intensīvam militāro vingrinājumu un mācību posmam ne tikai Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs, Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka to laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.