Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pēc jelgavnieku iebildumiem no invalīdu stāvvietas aizvāc "Vienotības" stendu

© F64

Šodien pēc sabiedrības intereses pārvietots Jelgavas domes "Vienotības" deputāta kandidāta Aigara Rubļa reklāmas stends, kas pirms tam bija izvietots invalīdu automašīnām paredzētajā stāvvietā, informēja stendu īpašnieces SIA "Media Jelgava" projektu vadītāja Dace Birzmale.

Viņa pauda, ka uzņēmums iznomā stendus privātpersonām, kas arī izvieto dažādu reklāmu, arī politisko, uz stendiem.

Sabiedrības interesi par stāvlaukumā Driksas un Akadēmijas ielas krustojumā izvietoto stendu Birzmale sauc par "šovu pirms vēlēšanām", jo stāvlaukums pilsētas centrā tiek izmantots reti, arī pēc mediju intereses stends pārvietots no invalīdu stāvietas citā stāvlaukuma daļā.

Arī aģentūra LETA novēroja, ka ikdienā maksas stāvlaukums pilsētas centrā izmantots netiek.

Līdzīgi stendi ar Rubļa un citu politisko partiju kandidātiem izvietoti arī citur pilsētā.

"Ņemot vērā, ka savā līdzšinējā darbā esmu aktīvi atbalstījis cilvēkus ar īpašām vajadzībām, rūpējoties par viņu dzīves kvalitātes uzlabošanu, neizslēdzu, ka notikušais varētu būt apzināta vēlme nomelnot mani kā Jelgavas mēra amata kandidātu, taču tomēr ceru, ka tas ir bijis tikai "cilvēciskais faktors"," pauda "Vienotības" Jelgavas nodaļas vadītājs un Jelgavas domes priekšsēdētāja vietnieks Rublis.

Viņš norādīja, ka reklāmu atbilstoši likumam pasūtījusi un izvietojusi trešā persona, bet viņš pats par šāda aģitācijas stenda izvietošanu informēts nebija. Uzzinot par reklāmas stendu, Rublis nekavējoties esot sazinājies ar reklāmas stenda īpašnieku - SIA "Media Jelgava" -, lūdzot risināt radušos problēmu.

F64

"Vienmēr esmu iestājies par atbalstu invalīdu sportam, par pilsētvides pielāgošanu cilvēkiem ratiņkrēslā, tostarp, papildu autostāvvietu izveidošanu, un par iespējām nodrošināt darbavietas jelgavniekiem ar īpašām vajadzībām, tādēļ notikušo uztveru sāpīgi, un, lai gan šajā situācijā personīgi notikušajā neesmu vainīgs, vēlos atvainoties visiem cilvēkiem, kuriem izvietotā reklāma traucēja vai notikušais radīja negatīvas emocijas," apgalvoja deputāta kandidāts.