Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Sievieti pārsteidz sveša vīrieša nesavtīgā palīdzība; viņa izsaka pateicību

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Scanpix

Ar stāstu sociālajos tīklos dalījusies Monta, kuru grūtā brīdī nesavtīgi atbalstījis pavisam svešs cilvēks. Sieviete aicina ikvienu neatteikt palīdzību tuvajiem un pavisam svešiem cilvēkiem, kad viņiem tā ir nepieciešama.

"Šonakt, braucot mājās no Valmieras, savas veselības problēmu dēļ nācās pusceļā apstāties. Izkāpu no mašīnas, atspiedusies pret mašīnu stāvēju ar cerību, ka paliks labāk un tikšu līdz mājām. Pēc dažām minūtēm brauca kāda mašīna, piestāja pie manis un izkāpa vīrietis, pienāca klāt un piedāvāja palīdzību, vai nevajag mājas aizvest vai ātro palīdzību izsaukt uz ko atbildēju: paldies, bet pastāvēšu, pierims reiboņi un tikšu pati mājās.

Šis vīrietis tā arī stāvēja man blakus un gaidīja ar mani, kad paliks labāk, atkārtodams, ka vajadzētu izsaukt ātro palīdzību, par cik esmu spītīga, nepiekāpīgi paliku pie sava,un teicu, ka pati tikšu galā. Vīrietis vienkārši stāvēja blakus un gaidīja, kad man paliks labāk ar piebildi, lai braucu pa priekšu ar savu auto, bet viņš no aizmugures pavadīs līdz mājām, lai pārliecinātos, ka es līdz viņām nonākšu. Aizbraucot līdz mājām, es izkāpu no mašīnas un ar asarām acīs viņam pateicos.

Svešs cilvēks nesavtīgi un neko neprasot pretī palīdzēja man kā varēja. Es nezinu šī vīrieša vārdu un uzvārdu, bet ticu, ka dzīve viņu atalgos par labo darbu, paldies viņam.

Šādi notikumi liek aizdomāties par dzīvi kā tādu un veidu, kā sadzīvojam cits ar citu, un, cik ļoti ikdienas rutīnā iegrimuši mēs aizmirstam par cilvēcīgumu un sapratni pret pašiem tuvākajiem un pašiem tālākajiem. Saudzējiet savus mīļos un esiet viņiem blakus grūtā brīdi. Un, ja tev ir iespēja palīdzēt cilvēkam, kas nonācis nelaimē, neesat vienaldzīgi, palīdziet!!! Mums katram var gadīties situācijas, kad nepieciešama palīdzība vai vienkārši atbalsts. Neaizmirstiet ikdienas steigā par cilvēcīgumu pret savu dzīves partneri, svešnieku, kolēģi!" iedrošina Monta.