Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

PROTOKOLU GŪZMA. Mamma: Policija ir ”uzēdusies” uz manu bērnu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Raidījums "BezTabu" ziņo par kādu gadījumu, kas divu bērnu mamma Sanita saņemusi ziņu no Baldones novada pašvaldības policijas inspektora par to, ka viņai kā nepilngadīgā bērna pārstāvei noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Viņas dēls pēc stundām ”ir uzšļācis piena dzēriena pakas saturu citam skolas biedram.”

Novada administratīvā komisija bija vienisprātis, ka zēns ir vainīgs un mātei piemērojams naudas sods - 210 eiro. Mamma norāda, ka puika speciāli nevienam nav pienu sejā šļācis.

Raidījums gan informē, ka šī gan nav pirmā reize, kad sievietes dēls nonācis likumsargu redzeslokā. Vēl nesen puisis, kā norāda mamma, rotaļājoties izsitis logu kaimiņa mājai. Kaut ģimene sedza loga nomaiņas izmaksas, toreiz administratīvā komisija piesprieda naudas sodu - 80 eiro. Santa uzskata, ka policijas darbinieki ir ”uzēdušies” uz viņas bērnu, tādēļ regulāri meklē veidus, kur ”piekasīties”.

Baldones novada administratīvās komisijas pārstāve Ilona Bēmere raidījumam skaidro, ka ģimene pusgada laikā viņu redzeslokā nonākusi trešo reizi. Naudas sods piemērots tik liels, jo protokols noformēts atkārtoti pēdējā gada laikā, kas automātiski paredz krietni lielāku naudas sodu. I. Bēmere atklāj, ka Santas nepilngadīgais dēls bijis iesaistīts darbībās, kas rezultējās ar šķūņa nodedzināšanu. Bērna mamma sodu pārsūdzējusi tiesā, turpretī pārējo iesaistīto bērnu vecāki zaudējumus jau atlīdzinājuši, stāsta administratīvās komisijas pārstāve.