Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

NOSKATIES: Kad vienas dienas laikā Latvijā atkal atgriežas ziema

© Ekrānšāviņš no video

Šis rīts daudzviet Latvijā sācies ar nepatīkamiem laikapstākļiem. Kamēr Latvijas galvaspilsētā Rīgā piektdien līst lietus, tikmēr citos reģionos izveidojusies pat vairākus centimetrus bieza sniega sega.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informēja, ka visbiezākā sniega sega izveidojusies Alūksnē. Tur sniega segas biezums ir aptuveni 4 centimetri. Mazāk sniega ir Siguldā un Zosēnos.

Sinoptiķi arī prognozē, ka brīvdienās, sestdien un svētdien, ciklona centrālā daļa virzīsies tālāk uz dienvidaustrumiem un Latvijā kopumā saglabāsies cikloniem raksturīgie laika apstākļi. Daudzviet tiks novēroti nokrišņi: galvenokārt lietus un slapjš sniegs, un lielā teritorijas daļā no jauna pastiprināsies vējš, sestdien dienvidrietumu vēja brāzmām sasniedzot 15-18 m/s. Ciklonam līdzi nesot palielinātu mākoņu daudzumu, naktis būs siltākas nekā aizvadītajā nedēļā: gaiss nebūs aukstāks par -1…+4 grādiem, vien naktī uz pirmdienu, debesīm vairāk skaidrojoties, daudzviet iespējams sals līdz -1…-5 grādiem. Dienās pašā nedēļas izskaņā maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +4…+8 grādu robežās.