Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"Pirts rallijā" Daugavpils pusē komandas izmēģinās visdažādākās pirtis

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Pirmo reizi Daugavpils novadā 29. aprīlī aicina Pirts rallijs 2017 – jautras sacensības starp komandām, visā novada teritorijā apmeklējot un izmēģinot visdažādākās pirtis: saunas, melnās pirtis, slapjās pirtis.

Tā būs savdabīga «atvērto durvju diena», kuras laikā apmeklētājiem būs ne tikai iespēja bez maksas izmēģināt 15 Daugavpils novada tūrisma jomas uzņēmēju piedāvātās pirtis, bet arī piedalīties balsošanā par labāko pirti un sacensties komandu konkurencē par lielisku balvu - apmaksātu atpūtu ar savu komandu pirtī, kas būs pasākuma noslēgumā saņēmusi nomināciju Labākā pirts Daugavpils novadā 2017.

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Pasākumu organizē Daugavpils novada pašvaldības aģentūra TAKA, kuras mērķis ir popularizēt Daugavpils novada pieejamās plašās un daudzveidīgās atpūtas iespējas un atbalstīt vietējos tūrisma uzņēmējus, atzīmēt un apbalvot labākās pirtis novadā, kā arī veicināt veselīgu dzīvesveidu.

Pirts rallijā 2017 komandām būs jāviesojas visās pirtīs, kas piedalās konkursā. Maršruta kopējais garums ir apmēram 200 kilometru, starts būs pulksten 11 viesu mājā Stārķis, maršruta noslēgums - kempingā Ozianna, un katrā no tām visiem komandas dalībniekiem (divi līdz četri dalībnieki) vismaz trīs minūtes jāatrodas pirts tērpā karstajā telpā. Noteikts arī maksimālais atrašanās laiks pirtī - piecas minūtes karsētavā un 10 minūtes pirtī kopā ar pārģērbšanos.

Uzvarēs un galveno balvu - apmaksātu vakaru Labākajā Daugavpils novada pirtī 2017 - saņems komanda, kas apmeklēs visas pirtis visātrāk, bet pirmās trīs vietas balvā saņems Latgales alu. Rīkotāji brīdina, ka komandas, kas, pārvietojoties starp pirtīm, pārkāps ceļu satiksmes noteikumus, diskvalificēs. Labāko pirti Daugavpils novadā 2017. gadā noteiks komandu balsojums pēc tam, kad būs apmeklētas visas pirtis. Papildu balvu saņems pirts, kas uzvarēs balsojumā Daugavpils novada pašvaldības aģentūras TAKA sociālā tīkla Facebook vietnē, bet balsotājiem izlozēs balvu - pirts piederumus.