Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Apsaimniekotājam Aizkrauklē izsaka vien piezīmi par neinformēšanu saistībā ar leģionāru slimību

© Aigars Eglīte, F64 Photo Agency

Aizkraukles novada pašvaldībai piederošā namu apsaimniekotāja SIA "Lauma A" valdes loceklim Modrim Bitem izteikta piezīme par to, ka viņš laikus nav informējis pašvaldību un iedzīvotājus par iespējamu inficēšanās gadījumu ar leģionāru slimību, liecina Aizkraukles novada domes sēdes protokols.

Piemērot Bitem disciplinārsodu rosinājis kapitāldaļu turētāja pārstāvis Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums ("Vidzemes partija").

Dome secinājusi, ka Bite pēc ūdens paraugu noņemšanas laikus nav rīkojies atbilstoši labas pārvaldības principiem un nav informējis kapitāldaļu turētāja pārstāvi un pašvaldību par iespējamās inficēšanās gadījumu ar legionellu un veicis nepieciešamos pasākumus iedzīvotāju operatīvai apziņošanai par radušos situāciju, kas izraisīja iedzīvotājos neapmierinātību. Tāpēc Bitem par situācijai neatbilstošu labas pārvaldības principu neievērošanu komunikācijā ar iedzīvotājiem un pašvaldību operatīvai problēmsituācijas risināšanā izteikta piezīme.

Vienlaikus domes atzinusi, ka SIA "Aizkraukles ūdens" darbības dzeramā ūdens kvalitātes kontroles un piegādes organizēšanā Aizkraukles novadā ir atbilstošas esošo normatīvo aktu prasībām, savukārt SIA "Aizkraukles siltums" karstā ūdens uzsildīšanu daudzdzīvokļu mājās Aizkrauklē veic atbilstoši Slimības profilakses un kontroles centra ieteikumiem.

Jau vēstīts, ka daudzdzīvokļu nama ūdensvadā Aizkrauklē izplatījusies leģionāru slimību izraisošā baktērija, un mazulim, kurš dzīvo Lāčplēša ielas 9.namā Aizkrauklē, apstiprināta leģionāru slimība.

Legionelozes baktērija dažādās koncentrācijas atklāta gan daudzdzīvokļu mājas Lāčplēša ielā ūdensvadā pagrabā, gan pašā dzīvoklī, kur saslimis bērns.

Tāpat vēstīts, ka, izskatot vecāku iesniegumu saistībā ar bērna sasirgšanu ar leģionāru slimību, policija Aizkrauklē sākusi kriminālprocesu par nolaidību.