Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

CILVĒKI PIKTOJAS: Skolas direktore pieņem darbā kuplu radinieku saimi

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Raidījums „BezTabu” nesen viesojās Aleksandrovas internātpamatskolā – izrādās skolas direktore nodarbina daudz savu radinieku, ko vietējie uzskata par ļoti neētisku rīcību.

Skolas direktore ir Anita Malinovska, kas šo amatu ieņem jau 15 gadus. Direktore darbā pieņēmusi vīru, dēlu, brālēnu, brālēna sievu, vedeklu un vedeklas vecākus.

Izglītības iestādē viesojušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvji un interešu konflikts neesot konstatēts. Par ģimenes locekļiem (laulāto un dēlu) dokumentus parakstot citas personas, uz pārējiem interešu konflikta risks neattiecoties, raidījumam skaidro direktore.

Vietējie gan uzskata, ka radinieku nodarbināšana nav ētiska.

Bijušie un esošie anonīmie skolas darbinieki norāda, ka, viņuprāt, aizdomīgi bieži skolā mainoties A. Malinovskai nepietuvinātie darbinieki, kamēr viņas radinieku vietas mācību iestādē nav satricināmas. Skolas direktore stāsta, ka citkārt nu jau bijušie darbinieki neesot bijuši piemēroti darbam skolā, kā arī atlaisti, piemēram, par alkohola lietošanu. Taču skolai pietuvinātās personas gan ziņo, ka ar alkohola lietošanu, tai skaitā darba vietā, aizraujas arī direktores vīrs, kas ir skolas tehniskais darbinieks. Taču viņš nav atlaists.

Pirms vairākiem gadiem skolas vajadzībām par pašvaldības līdzekļiem iegādāts lietots Volkswagen Touareg apvidus auto. Kā skaidro direktore, automašīna noder skolēnu nogādāšanai mājās un gadījumos, kad skolas autobuss iestidzis - to iespējams izvilkt. Taujāta par to, vai ar automašīnu brauc vīrs, direktore skaidro, ka “ir bijis”. Tiesa, jāatzīmē, ka viņam nav autovadītāja tiesību, vien tā saucamās baltās.