Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavā ūdens līmenis pie Pļaviņām ir zem kritiskās atzīmes

© nra.lv

Kopš svētdienas vakara ūdens līmenis Pļaviņās pazeminājies par 33 centimetriem, noslīdot zem 11 metru robežas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Pirmdien plkst.5 ūdens līmenis Pļaviņu novērojumu stacijā bija 10,98 metri. Divas diennaktis tas bija virs plūdu robežas; maksimums - 11,85 metri - tika sasniegts pusnaktī no piektdienas uz sestdienu.

Pie Zeļķu dzelzceļa tilta ūdens līmenis kopš svētdienas vakara krities par 14 centimetriem, Jēkabpilī - par sešiem centimetriem, piecos rītā sasniedzot 6,22 metru atzīmi.

Pie Jersikas, Līvānu novadā, ūdens līmenis naktī uz pirmdienu nav mainījies, Daugavpils novadā tas pazeminājies par dažiem centimetriem, savukārt Krāslavas novadā cēlies par pāris centimetriem.

Hidrologi prognozē, ka tuvākajās dienās ūdens līmenis Daugavā pakāpeniski pazemināsies. Ja izies ledus sastrēgums, kas atrodas pie Sakas salas, lejpus Jēkabpils, ir iespējama neliela ūdens līmeņa paaugstināšanās Pļaviņās.

Latvijas upes pārsvarā brīvas no ledus, vairākās upēs turpinās ūdens līmeņa celšanās kūstošā sniega dēļ. Joprojām applūdušas Aiviekstes palienes.