Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Satiksmes ministra vadībā spriedīs par situācija uz valsts ceļiem

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) vadībā šodien Rīgā notiks Ceļu satiksmes drošības padomes sēde, kurā padomes locekļi tiks iepazīstināti ar situāciju uz valsts ceļiem ar grants segumu, informē SM.

AS ''Latvijas autoceļu uzturētājs'' pārstāvji ziņos par valsts autoceļu uzturēšanu ziemas sezonā - plānotajiem un veiktajiem pasākumiem, lai novērstu kritisko situāciju uz valsts autoceļiem ar grants segumu. Tostarp paredzēts runāt par situāciju Bauskas novadā, kur vietējā pašvaldībā publiski paudusi bažas par situāciju uz grants ceļiem.

Savukārt AS ''Latvijas Valsts ceļi'' informēs par 2017.gadā plānotajiem remontdarbiem valsts autoceļu tīklā. Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis sēdes dalībniekus informēs par paveikto Ceļu satiksmes drošībā 2014. līdz 2016.gadā un turpmākajiem pasākumiem, kā arī sniegs atskaiti par 2016.gadu un informēs par 2017.gada pasākumu projektu.

Jau vēstīts, ka premjers parakstījis vairākiem ministriem adresētu rezolūciju, aicinot meklēt risinājumus Bauskas novada valsts autoceļu ar grants segumu stāvokļa uzlabošanai. Rezolūcija adresēta Augulim, finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS), kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (VL-TB/LNNK).

Tāpat ziņots, ka Bauskas novada deputāti 6.marta domes ārkārtas sēdē nolēma aicināt valdību izsludināt ārkārtas situāciju Bauskas novada administratīvajā teritorijā saistībā ar valsts autoceļu ar grants segumu kritisko stāvokli un noteikt nekavējoši veicamos nepieciešamos pasākumus ārkārtējās situācijas novēršanai.

Protestējot pret valsts grants ceļu kritisko stāvokli, Bauskas novada Brunavas pagasta iedzīvotāji gatavi bloķēt šoseju Rīga-Bauska-Lietuvas robeža.

Ceļu satiksmes drošības padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt vienotas valsts politikas izstrādi un īstenošanu ceļu satiksmes drošības jomā, lai paaugstinātu vispārējo ceļu satiksmes drošības līmeni valstī. Padomes priekšsēdētājs ir satiksmes ministrs Uldis Augulis, bet viņa vietnieks - iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Padomes sastāvā ir vairāku ministriju, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Latvijas Pašvaldību savienības, Rīgas domes, kā arī ceļu satiksmē iesaistīto institūciju un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.