Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

ŠAUSMINOŠI: Ģimene izsprūk sveikā dzērājšofera izraisītā avārijā

Attēlam ilustratīva nozīme © F64

Kāda sieviete sociālajos tīklos dalās ar stāstu, kā dzērājšoferis Ugālē gandrīz izraisīja traģēdiju.

Sieviete raksta, ka 25. februārī kopā ar dzīvesbiedru un divarpus gadus veco dēļu nolēma no Ugāles doties uz Ventspili apciemot vecvecākus.

"Vietējā degvielas uzpildes stacijā tiek nopirkta kafija. Tālāk mūsu ceļš ved uz pilsētu. Aptuveni septiņas minūtes vēlāk, savu bērnu cieši piespiedusi pie krūtīm, trīcošām rokām un ceļiem, karstas kafijas applaucētu seju, noraugos dzelžu čupā, kurā nupat vēl sēdējām.

Asaras līst aumaļām. Visapkārt cilvēki, sadauzītas automašīnas, brēka. Vairāki cietušie. Bardaks. Sirēnas. Nedaudz tālāk šosejas malā, izrāpies no sava "auģika", stāv deģenerāts, kurš nupat reibumā jeb, tautas valodā runājot, konkrētā pālī izraisīja avāriju. Manai ģimenei ir paveicies. Nospļauties par to dzelžu kaudzi! Mēs esam sveiki un veseli," raksta Līga. Satiksmes negadījumā cieta četras automašīnas.

"Tās pāris sekundes ir ļoti spilgti iespiedušās atmiņā. Ugāles dzelzceļa pārbrauktuve ir slēgta. Pamazām tuvojamies garajai automašīnu kolonnai. Apstājamies. Esam pirmspēdējie - aiz mums piebrauc sudrabkrāsas "Toyota". Lēni ceļu kartona kafijas krūzi pie lūpām. Pēkšņi atskan skaļš troksnis. Trieciens. Mans ķermenis traucas uz priekšu, bet drošības josta to spēcīgi atrauj atpakaļ un iedzen sēdeklī. Miesu dedzina karsts šķidrums. Bērns! Es instinktīvi pagriežu galvu uz aizmugures sēdekļa pusi.

Autosēdeklīti kā tankā sēž maziņš, pārbijies, nevainīgs un pagaidām šīs amorālās pasaules nesabojāts bērns. Acis kā pogas - tajās nolasāma neizpratne, bailes. Dēla cepurīte triecienā aizlidojusi, visapkārt stikli, aizmugurējās durvis izsprāgušas no eņģēm. Logi izbiruši, bagāžniekā iespiedušies dzelži," notikušo apraksta negadījumā cietusī sieviete.

Sieviete stāsta, ka kāds pazīstams vīrietis pie stūres bija sēdies pamatīgā reibumā. Viņa automašīnā bija vēl vairāki jaunieši. Dzērājšoferis divas reizes pārsniedzis apdzīvotā vietā atļauto ātrumu.

Vīrietis traucies tādā ātrumā, ka nepamanījis, ka pēc līkuma pie dzelzceļa pārbrauktuves stāv vairākas automašīnas, un ietriecies tajās.

"Aiz mums stāvošā "Toyota" saņēma smagu triecienu. Tālāk tā ar sānu ietriecās mūsu zilajā "Volkswagen", pilnībā iznīcinot manas ģimenes "tautas vāģa" aizmugurējo labo pusi un pie mūsu bagāžnieka durvīm atstājot daļu no savām aizmugures durvīm. Mūsu auto triecienā tika pārmests pretējā braukšanas joslā. Paspējām apskādēt priekšā stāvošo auto, bet visa pasākuma vaininieks mums patraucās garām pāris milimetru attālumā, noskrāpējot sānu.

"Toyota" bija pilnībā iznīcināta, savijusies kā čūska. Labā ziņa - šoferīte ir dzīva! Mediķi, kuri ieradās pāris minūšu laikā, nogādāja smagi cietušo sievieti slimnīcā," stāsta aculieciniece.

Nopietnas traumas arī guva jaunieši, kura atradās dzērājšofera vadītajā automašīnā.

"Manai ģimenei ļoti, ļoti paveicās. Tikām cauri ar sasitumiem un izbīli. Automašīna vairs nebūs braucama, bet galvenais, ka paši esam dzīvi. Pats svarīgākais, ka mans bērns tagad ir drošībā. Tagad, pārrunājot notikušo, saprotam, ka bija miljons mazu sakritību, kas mums palīdzēja izvairīties no daudz šaušalīgāka scenārija," atvieglota ir Līga.

Dzērājšoferis, knapi stāvot kājās, atteicis policistiem veikt alkometra mērījumus. Viņš centās notikušo novelt uz vienu no puišiem, kurš atradās viņa mašīnā. Pasažieris esot sēdējis pie stūres.