Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ārijas kundze nepadodas; tiek meklēti risinājumi redzes uzlabošanai

© Facebook/Liesma Kalve

Edijs Pipars‎ facbook domubiedru grupā "Palīdzēsim viens otram" publicējis jaunāko informāciju par Ārijas kundzi – pensionāri, kas regulāri tirgo pašadītas zeķītes Liepājas šosejas malā un ļoti vēlas atgūt redzi.

Kundzei ir nepieciešama acu operācija, kuru viņa nespēja atļauties, tādēļ cerēja sakrāt naudu par saviem rokdarbiem un doties pie ārstiem uz Rīgu.

Pateicoties līdzcilvēku atbalstam, Ārijas kundze ir apmeklējusi ārstus. Dr. Lūkina acu klīnikas speciālisti gan norādīja, ka operāciju nav iespējams veikt.

„Vakar Ārijas kundzi pēc mūsu lūguma laipni nokonsultēja arī Latvijas Amerikas acu centrā. Arī šīs klīnikas vadošā ārste apliecināja, ka operāciju veikt nav iespējams. Pašreiz kā optimistiskākais variants ir Dr.Lūkina klīnikas speciālistu piedāvātais risinājums - brilles, ar kurām kādu laiku būs iespēja redzēt kaut nedaudz labāk. Pateicoties Latvijas Amerikas acu centra speciālistiem, Ārijas kundzei iespējams piešķirs pirmās grupas invaliditāti kā redzes invalīdei. Ārijas kundzei saziedoti kopā EUR 185 eiro Izdevumi par transportu EUR 80 (+sīkie izdevumi, stāvvieta, pārtika), par konsultāciju Latvijas Amerikas acu centrā - EUR 30. Šobrīd nepieciešami uztura bagātinātāji Vitalux Omega, kas jālieto pa vienai tabletei dienā 3 mēnešus. Šie uztura bagātinātāji maksā EUR 35.20 (84 tabletes) Nākamā vizīte Dr.Lūkina klīnikā 10. martā. Liels paldies Mārim, kurš nodrošina Ārijas kundzes izvadāšanu, kā arī katram no Jums, kas ziedojāt!” pateicas Edijs Pipars.