Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Latviete, kas nestrādā jau 15 gadus: Labāk dzīvot no pabalstiem, nevis strādāt

© F64

Kamēr, iespējams, daudzi Latvijas iedzīvotāji turpina cītīgi strādāt, lai, iespējams, nodrošinātu sev un savai ģimenei pēc iespējas labāku dzīvi, tikmēr kāda gados jauna Latvijas iedzīvotāja sarunā ar LTV raidījuma "Ceturtā studija" žurnālisti godīgi atklāj, ka jau 15 gadus nestrādā un uzskata, ka labāk dzīvot no pabalstiem.

LTV raidījuma "Ceturtā studija" komandai izdevies aprunāties ar kādu gados jaunu sievieti, kura neslēpj, ka uzskata, ka labāk dzīvot no pabalstiem nekā meklēt darbu un kaut ko darīt.

"Es dzīvoju no pabalsta. Pati vispār negribu strādāt, nav vajadzības. Tas nav izdevīgi. Kā strādā, tā uzreiz saka, ka varbūt es varu iet dzīvot citur. Es tā sapratu, ka vairs nav izdevīgi strādāt," sarunā atklāj sieviete, kura vēlējusies palikt anonīma.

Sieviete, kura šobrīd mitinās sociālajā mājā norāda gan, ka, piemēram, viņas vecāki nekad nav dzīvojuši no pabalstiem, bet gan daudz strādājuši. Viņa arī neslēpj, ka nestrādā jau kopš 22 gadu vecuma. Sievietei šogad būs jau 38 gadi.

"Labāk ir nestrādāt. Ja es strādāšu, man uzreiz vairs nebūs trūcīgā statuss. Šobrīd mans bērns iet diennakts bērnu dārzā, es varu atpūsties," pastāstījusi sieviete, kura jau teju 22 gadus nestrādā.

Tikmēr sociālā dienesta darbiniece Ina Balgalve uzsver, ka ne vienmēr darbu nemeklē vien cilvēki, kuri nevēlas strādāt. Ir jārisina arī daudz citu problēmu- attiecību problēmas, sociālās vides problēmas, lai vispār cilvēkam rastos vēlme kaut ko darīt.