Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

BRĪDINA: Rīga parādījušies krāpnieki, kuri "apdāvina" sirmgalvjus

© F64

Vēl pirms pāris mēnešiem vērīgi aculiecinieki ziņoja, ka vairākās Latvijas pilsētās parādījušies krāpnieki, kuri apvārdojot cilvēkus mēģina tiem pārdot apšaubāmas kvalitātes preces. Kā izrādās, tad pielietojot nedaudz savādākas metodes, šie ārvalstu krāpnieki ar jaunu sparu sākuši uzdarboties arī Rīgā.

Aizvadītās nedēļas nogalē ar portālu nra.lv sazinājās kāds kungs, kurš pastāstīja, ka Rīgas centrā ejot pa ielu pie viņa piestājusi kāda automašīna, kurā atradušies vairāki rumāņi. Tie laipni stāstījuši, ka vēlas kungam uzdāvināt dažādas dāvanas.

Par līdzīgu gadījumu ziņo arī raidījums "Bez Tabu". Ar raidījuma veidotājiem sazinājusies sieviete vārda Līga, kura informējusi, ka pie viņas gados vecā radinieka Rīgas centrā piestājusi balta "Audi" markas automašīa, kurai bijušas Rumānijas numurzīmes. Arī šoreiz tajā atradušies divi tumsnēji vīrieši, kuri sliktā krievu valodā kungam vaicājuši, kā nokļūt līdz viesnīcai. Brīdī, kad sirmgalvis abiem ārvalstniekiem palīdzējis, tie viņu mēģinājuši apvārdot.

Raidījums "Bez Tabu" noskaidroja, ka ārvalstnieki sākotnēji kungam pateikušies par palīdzību, tad solījuši uzdāvināt dāvanu. Viņi sirmgalvim stāstījuši, ka brauc non trauku izstādes, pāri palikuši trauki, ko viņi laipni vēloties dāvināt palīdzības sniedzējam. Turklāt brīdī, kad sirmgalvis no dāvanas atteicies viņi uzstājuši, ka trauki jāņem, jo viņiem esot uzdevums, kurš paredz, ka trauki jāatdod pirmajam satiktajam pensionāram.

Uzstājīgi rumāņu izcelsmes vīrieši pat palīdzējuši nogādāt trakus un sirmgalvja norādīto dzīves vietu. Tiesa, kungs norādījis ceļu uz radinieces Līgas mājām, kura arī tad sagaidījusi abus "labdarus".

Sieviete visus sagaidījusi, paņēmusi traukus un aizgājusi uz dzīvokli. Pēc brīža viņai piezvanījis sirmgalvis, kurš teicis, lai traukus nes atpakaļ. Kā izrādās, tad ārvalstnieki kungam jau bija paspējuši izstāstīt, ka viņiem it kā trūkst 400 eiro lidmašīnas biļetei, tāpēc lūdz tos sastaptajam latvietim. Par laimi šoreiz krāpniekiem nav izdevies izvilināt naudu no sastaptajiem. Līga dusmās atdevusi rumāņu izcelsmes vīriešiem trauku kasti un patriekusi prom.

Valsts policija Prevencijas nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics sarunā ar "Bez Tabu" norādīja, ka šādi gadījumi nav retums. "Krāpnieki piedāvā iegādāties produktus, mēģinot izkrāpt naudu. Visbiežāk tie ir viltoti produkti. Ir arī gadījumi, kad šie cilvēki tēlo, ka salūzis auto, tāpēc apkārtējiem lūdz naudu par degvielu, vai auto remontu. Ir arī gadījumi, kad ārvalstu krāpnieki cilvēkiem piedāvā iegādāties dāžādas dārglietas."